Consilierii PSD atacă regulamentul de navigaţie pe Bega: “Este ilegal şi inutil”!

192

Consilierii locali din PSD atacă dur aprobarea regulamentului de navigaţie pe Canalul Bega de către colegii lor. Aleşii social democraţi susţin că documentul este inutil, el nu poate fi aplicat, şi, mai mult, că este şi ilegal.

“Consiliul Local Timișoara a adoptat, prin votul majorității conduse de primarul Nicolae Robu, în data de 24.04.2017, un regulament de navigaţie pe Canalul Bega împotriva legislaţiei naţionale şi europene în vigoare. Votul este absolut inutil şi chiar abuziv, deoarece, până în acest moment, nu este înfiinţată conform art. 25 din O.G. 22/1999 o Administraţie a Canalului Bega, care este singura enititate ce poate elabora asemenea regulamente (art.27 din O.G. 22/1999)”, explică aleşii PSD.

Social democraţii susţin că este nevoie de o hotărâre de Guvern pentru a fi înfiinţată Administraţia Navală Timişoara şi că, fără acest act, nu poate fi implementat transportul în comun pe apă.

“Precizăm că, până la această dată, Primăria Timișoara nu a iniţiat un proiect de Hotărâre de Guvern, singura formă legală, prin care se poate constitui o Administraţie a Canalului Bega (Memoriul nu ține loc de proiect de Hotărâre de Guvern).

“Așadar, sub semnătura directorului tehnic al Primăriei, dl. Culiţă Chiş, cu girul primarului Nicolae Robu, administraţia Primăriei Timişoara, fără a avea nici o calitate legală, a supus votului Consiliului Local, care la rândul său nu avea competenţe legale şi profesionale, să aprobe un regulament de navigaţie care firesc poate fi apreciat ca fiind lipsit de conţinut şi valoare juridică, reprezentând doar expresia unui diletantism şi amatorism nepermis al administraţiei PMT sau este un demers politic al PNL prin care se vrea ascunderea eşecului administraţiei Robu şi a promisiunilor electorale”, mai transmite PSD.

Primarul Timişoarei anunţa că odată adoptat acest regulamemnt vapoarele vor putea plimba călători în regim de transport în comun, dar apoi a realizat că nu poate să scoată ambarcaţiunile, tocmai pentru că lipsesc aprobări guvernamentale. De asemenea, directorul Apelor Române Banat, care administrează canalul, susţine că este nevoie de un contract între instituţia sa şi Primăria Timişoara pentru utilizarea luciului de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.