Evenimentul se află sub egida Societăţii Române de Neurologie.
“Scopul organizării Conferinței Naționale Tratamentul în Distonii este de a aduce cât mai multe informaţii în faţă pacienţilor cu distonie, aparţinătorilor, dar şi specialiştilor în domeniu. Dorim, de asemenea să tragem un semnal de alarmă pentru toţi pacienţii cu distonie neuromusculară, să vină către asociaţia noastră să putem astfel să atincem scopurile şi obiectivele asociaţiei noastre, pentru că fără pacienţi nu este posibilă activitatea noastră.”, a spus Cătălina Crainic, președinte organizator
Potrivit organizatorului, Cătălina Crainic, lupta pentru drepturile persoanelor cu distonie neuromusculară şi până în prezent a obţinut decontarea tratamentului cu toxina botulinica pentru toţi pacienţii cu distonie din România, de asemenea încadrarea în grad de handicap pentru toate tipurile de distonii.
Fizioterapia are un rol foarte important în gestionarea diagnosticului de distonie neuromusculară, de aceea a avut loc şi un workshop de kinetoterapie.
“Ajută în refacerea şi stabilirea calităţii vieţii pacienţilor cu distonie, această fiind o afecţiune extrem de dizabilitantă, care duce la o calitate a vieţii nu foarte optimă, atât în viaţă de zi cu zi cât şi la locul de muncă. Prin urmare, cu uneltele fizoterapeutului putem obţine un tonus muscular redus, o poziţie a gâtului corectă a gâtului, o reeducare a schemelor motorii pe care aceştia le pierd, informare, educare, şi partea de posturare, atât diurnă cât şi nocturnă.”, a spus Iulia Drăgoi, fizioterapeut.
sursa: televiziunea-medicala.ro