În perioada 1 – 2 septembrie, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica CHIRIȚĂ, însoțită de Directorul Dept. Dezvoltare, Finanțare și Consultanță, Octavian Culda, au participat, în localitatea Baden (Austria), la workshop-ul Danube Region Business Support Actors.
CCIA Timiș a fost invitată în calitate de membru fondator al Asociației Camerelor de Comerț Dunărene, constituită în 30 iunie 2010 la Budapesta, și care are ca scop dezvoltarea sustenabilă a economiilor dunărene și participarea activă la implementarea principiilor Strategiei pentru bazinul Dunării.
Evenimentul a fost organizat de Ministerul Federal al Austriei pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe și de Comisia Europeană și a avut ca obiectiv principal explorarea modalităților de a spori valoarea pentru întreprinderi a Strategiei Europene pentru Regiunea Dunăreană (EUSDR).
Cu un puternic caracter interactiv, workshopul a analizat posibilitățile concrete de consolidare a impactului strategiei dunărene asupra firmelor cât și a rolului parteneriatelor transfrontaliere. Acest lucru este posibil prin elaborarea unui context de afaceri specific EUSDR și programe INTERREG, prin identificarea de măsuri și bune practici care să arate impactul practic al acestora, prin implementarea de acțiuni concrete din partea actorilor economice și prin lansarea unei rețele platformă.
O dimensiune importantă a workshop-ului a fost și comunicarea dintre parteneri în vederea identificării de noi proiecte finanțate prin INTERREG DANUBE Transnational Program.
În cadrul panelului destinat networking-ului, reprezentanții CCIAT au avut întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene și cu reprezentanți ai organizațiilor europene participante, posibili parteneri de proiect: camere de comerț, asociații de afaceri, agenții de dezvoltare, clustere.
În cadrul discuției cu Președintele Asociației Camerelor Dunărene, Zoltan KISZ, acesta a prezentat stadiul Proiectului “Sistem de învățământ dual profesional în Regiunea Dunării”, finanțat prin Programul INTERREG DANUBE și având CCI Budapesta ca partener coordonator și CCIAT, partener de proiect alături de entități din 10 țări europene.
De asemenea, a fost reluată discuția privind redepunerea de către CCIAT în calitate de partener coordonator a Proiectului „De la cercetare transnațională dunăreană la metodologia incubatorului de afaceri” .