1.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

Concurs în învățământul preuniversitar: 26.586 de candidați pentru… 49.992 de posturi didactice

Proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar, sesiunea 2016, se va desfășura miercuri, 20 iulie, începând cu ora 10:00, în 89 centre de examen.
Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 26.586 de candidați, dintre care 3.825 de candidați sunt absolvenți de învățământ superior din promoția curentă. Aceștia își pot valida fișele de înscriere până în dimineața zilei de 20 iulie.

La nivel național sunt disponibile 4.422 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (2.861 în mediul urban și 1.561 în mediul rural) și 45.570 pentru angajare pe perioadă determinată. Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educatori/profesori pentru învățământ preșcolar (1.082), învățători/profesori pentru învățământ primar (878), muzică instrumentală (254), educație fizică și sport (183) și limba engleză (168).

Pentru susținerea probei scrise, candidații vor fi prezenți în sala de concurs cel mai devreme la ora 8.00 și cel mai târziu la ora 9.00, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depășit cu 1-2 ore doar în cazul celor candidaților cu deficiențe (în acest an s-au înscris 10). Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru cele 151 discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare și Examinare și vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul www.subiecte2016.edu.ro.
Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel național.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2016/. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, și 28 iulie.

Rezultatele finale se afișează în data de 3 august.

Conform metodologiei de organizare, concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar presupune promovarea unei probe practice sau inspecții speciale la clasă și a probei scrise. Astfel, doar candidații care au obținut minimum nota 5 (cinci) la inspecția specială la clasă sau la proba practică, pot participa la proba scrisă.

În vederea ocupării posturilor didactice/catedrelor vacante pe perioadă nedeterminată (titularizabile), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba practică în profilul postului, cât și la proba scrisă.

Repartizarea candidaților pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele școlare în zilele de 8 și 9 august. Transformarea posturilor și actualizarea listei posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă determinată rămase neocupate va avea loc pe 10 august. Repartizarea candidaților pentru angajare pe perioadă determinată are loc în perioada 26-29 august 2016. Emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră sunt programate în perioada 11-29 august.

În perioada 16-25 august se desfășoară detașarea la cerere sau în interesul învățământului, etapă de mobilitate la care poate participa doar personalul didactic titular (angajat pe perioada nedeterminată). Cadrele didactice care, în perioada 13-20 mai 2016, nu au depus cereri de înscriere pentru detașare la cerere, au această posibilitate în zilele de 16 și 17 august, prin concurs specific.

Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2016/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Integrare educațională non-formală prin programul „Sâmbăta elevilor la UVT”, dedicat cultivării motivației de a învăța

Universitatea de Vest din Timișoara a lansat începând cu anul universitar 2024-2025, programul „Sâmbăta elevilor la UVT”, program care constă în derularea de activități...

Record de elevi la expoziția „Luminile lui Caravaggio”

Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi”, organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara, a reușit în...

Citește și :