-4.9 C
Timișoara
luni 18 noiembrie 2024

Competențe și abilități digitale pentru viitor

Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul de e-Learning și Centrul Multimedia organizează cea de-a V-a ediție a Workshop: Digital Skills and Competences for Future.

Competențe și abilități digitale pentru viitor – miercuri, 16 decembrie, ora 15:00, online. Cu 11 speakeri de nivel internațional din SUA, Europa și România, evenimentul se adresează tuturor actorilor din domeniul educației și al industriilor creative, studenților, profesorilor universitari, dar și publicului larg.

Participarea este gratuită și recunoscută printr-un certificat digital deschis.

Ce reprezintă competențele și abilitățile digitale și cum pot fi acestea integrate în domeniul educației și al industriilor creative? Într-o perioadă în care desfășurarea activităților din instituțiile de învățământ, dar și de cultură au trecut în mare parte în online, competențele și abilitățile digitale devin un „must have” pentru societatea viitorului.

Cea de-a V-a ediție a workshop-ului internațional Digital Skills va avea loc online, miercuri, 16 decembrie, ora 15:00 și își propune să aducă exemple practice de utilizare și integrare a elementelor digitale, a aplicațiilor web, mobile, realitate virtuală și augmentată (AR & VR) în educație, cultură și în promovarea patrimoniului cultural și în industriile creative.

Înscrierile se fac completând formularul: https://uptro.zoom.us/webinar/register/WN_ZyyEkk4hRm69W6xubDpDiA
Participarea este liberă, prezentările se vor desfășura în română și engleză și se va elibera certificat digital de participare.

Detalii despre eveniment și lista speakerilor este disponibilă accesând:
https://elearning.upt.ro/ro/proiecte/noutati-proiecte/inscrieri-deschise-la-workshop-digital-skills-and-competences-for-future-competente-si-abilitati-digitale-pentru-o-societate-a-viitorului/

Un punct de interes al workshop-ului îl reprezintă prezentarea proiectului Spotlight Heritage Timișoara, care poate fi un studiu de caz atât pentru actorii din cultură, cât și pentru cei din educație și industriile creative, proiectul îmbinând concepte de promovare a patrimoniului digital, cu integrarea în aplicații web, mobile și de realitate augmentată, dar și modalități de implicare culturală a comunităților și de educare a tinerilor. Detalii despre proiect: https://spotlight-timisoara.eu/

Tot în cadrul workshop-ului, echipa Centrului Multimedia va prezenta Muzeul digital interactiv al științei și tehnologiei informaționale – un alt exemplu de concept în care premierele tehnologiei timișorene, precum și cele mai actuale informații despre tehnologia de vârf sunt îmbinate într-un spațiu virtual, printr-o aplicație web în care sunt integrate simulări 3D, elemente de realitate virtuală, tururi virtuale și interactive – cu scopul de a educa și atrage tinerii spre educația STEM. Muzeul digital poate fi vizitat la:
https://muzeu.upt.ro/

Prezentările acestui workshop sunt parte din strategia proiectului Erasmus+ DigiCulture – „Perfecţionarea Competenţelor Digitale și Îmbunătăţirea Incluziunii Sociale a Adulţilor în Industriile Creative”, de construire a unui curs online gratuit.

Alte subiecte :

FOTO | Accident cu victime la Lugoj. Patru bătrâni, transportați la spital

Un bătrân de 79 de ani din Lugoj care intenționa să meargă spre Autostrada A6 s-a izbit de o mașină condusă de un altul,...

O femeie și-a pierdut viața în Caraș-Severin în urma unui crunt accident

O femeie de 59 de ani a murit duminică, după ce a fost izbită cu mașina de un tren. În urma imactului, șoferița a...

Citește și :