”Barcagiii” le-au luat-o înainte autorităților locale din Timișoara și din județ la capitolul navigație. După cum ați aflat săptămâna trecută Căpitănia Portului Timișoara a înmatricult ambarcațiuni de agrement mai multe decât Căpitănia Orșova, adică 325 față de 145.
Colegii de la Moldova Veche, Calafat sau Bechet sunt și ei mici copii pe lângă cei din Timișoara. Doar se știe, ”tot Banatu-i fruncea”. Păi dacă era să ne luăm după catastife trebuia să fie o înghesuială de nedescris pe Bega noastră. N-ar mai fi avut loc de antrenament canotorii pe care ne-am obișnuit să-i vedem trăgând din greu la rame. Despre noile vaporașe care vin taman de la Galați ce să mai vorbim?
Am pornit de-a lungul Begăi să văd unde sunt ”parcate” cele 325 de ambarcațiuni de agrement înmatriculate la Timișoara. Nu mi-au ieșit la numărătoare mai mult de 30, cu tot cu vestitele lebede sub formă de hidro-bicilete. Am mai pus la socoată caiacele și canoele din bazele sportive de pe mal dar tot nu ieșeau la număr.
În fine, cu totul întâmplător, am mai găsit o frumoasă ambarcațiune, cu numărul TM 0173, la peste 200 de kilometri depărtare, adică în portul de la Drobeta Turnu Severin. E drept, nu pe apă ci parcată pe uscat, la intrarea în port. Probabil că taxele nu sunt așa de mari când ești pe asfalt.
Se vede treaba că proprietarul așteaptă vremuri mai bune, să ajungă cu ambarcațiunea, pe apă, în portul de bază de la Timișoara, pentru că s-a așternut praful pe ambarcațiune de când zace în parcare. Sau nu are curajul să navigheze pe apele Dunării, ceva mai agitate.
Citeşte şi:
La Timișoara sunt înmatriculate 325 ambarcațiuni de agrement. Mai multe ca la Orșova!…
Cu vaporaşul pe Bega, în martie. Timişoara, oraşul cu 5 subsisteme de transport în comun
Tehnică nouă de intervenție la I.S.U. Timiș