Cine pierde bani serioși după schimbările fiscale anunțate de Guvern

443
Salariile nu scad, ci dimpotrivă. Este o ușoară creștere. Nu foarte mare, de 4%, dar este o creștere”, a spus, repetat, și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Pentru ca salariații să nu resimtă transferul contribuțiilor sociale (fie ele și reduse) ar trebui, înainte de toate, ca salariile lor brute să crească cu 22,75%. Că acest lucru nu se va întâmpla și în cazul angajaților la privat este deja cât se poate de clar, au spus-o în repetate rânduri sindicatele și patronatele.
    
„Marea Revoluţie fiscală” este contestată de sindicate şi patronate, deopotrivă, dar şi de primari. Angajatorii, fie stat, fie privat, nu vor schimba toate contractele pentru a alinia salariile brute după indicațiile Guvernului și ar fi și greu să o facă, în mai puțin de două luni, cât a rămas până la 1 ianuarie 2018, ar trebui să schimbe circa 6 milioane de contracte.
Nimeni nu spune însă că sunt mai multe categorii de salariați care vor resimți din plin „Revoluția fiscală” , înregistrând scăderi de venituri de până la 22%, astfel, impactul trecerii contribuțiilor sociale de la angajator la angajat va fi unul maxim. Iată, care sunt aceste categorii de salariați:
Persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din:
a) activități independente;
b) salarii și asimilate salariilor;
c) pensii;
d) activități agricole, silvicultură și piscicultură;
P
ersoanele fizice care creează programe pentru calculator, pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor;
P
ersoanele fizice care activează în cercetare-dezvoltare și inovare, pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor;
P
ersoanele fizice care își desfășoară activitatea pe bază de contract individual de muncă încheiat pe o perioadă de 12 luni, cu persoane juridice române care desfășoară activități sezoniere;
Persoanele fizice angajate la firmele aflate în insolvență,  situație în care  majorarea salariilor brute nu se poate realiza până la ieșirea din insolvență decât dacă în planul de reorganizare aprobat de instanță nu a fost prevăzută această măsură, lucru greu de crezut.

Grea decizie pentru premierul Mihai Tudose, căci nu au cum să mai dea înapoi cu promisiunile făcute…decât să meargă înainte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.