Două localități bănățene, Denta și Lăpușnicul Mare, au organizat astăzi alegeri locale anticipate.
La Lăpușnicul Mare au venit la vot 78,27 % dintre cetățeni, adică 1102 alegători din 1408 înscriși pe listele electorale permanente. 108 persoane au votat de pe listele speciale.
La Denta prezența a fost ceva mai scăzută, doar 60,37% în cele patru secții de votare prezentându-se doar 1595 de alegători din cei 2642 înscriși pe listele electorale permanente.
Urna mobilă a fost folosită de 41 de ori.
Primele rezultate, comunicate doar de la secțiile 376, 377 și 378, arată un avans serios al candidatului PSD urmat de cel al PNL în Denta. Cele trei secții au fost câștigate de candidatul PSD.
Denta – judeţul Timiş
În județul Timiș au avut loc alegeri locale parțiale în comuna Denta. Fostul primar, Iacob Slavoliub (PSD), și-a început în iunie 2016 al patrulea mandat, dar a murit în martie 2017, din cauza unei boli grave. Atribuțiile lui Slavoliub au fost preluate de viceprimarul Petru Tapanov (PSD-ALDE), care candidează la alegerile locale parțiale de duminică pentru funcția de primar.
De asemenea, în cursă s-au mai înscris și consilierul local Pasici Vlastimir (PMP). Din partea PNL candidează Laurențiu Giorici, de meserie economist și președintele organizației locale a partidului, iar din partea PP-USL candidează Jean Petricaș.
Lăpușnicu Mare – judeţul Caraş-Severin
Comuna Lăpușnicu Mare este singura din județul Caraș-Severin în care au loc alegeri locale parțiale, după ce Ion Lala (PSD) și-a dat demisia din funcția de primar, în februarie 2017, invocând motive de sănătate. Ion Lala se afla la cel de-al cincilea mandat de primar.
Pentru Primăria Lăpușnicu Mare candidează Mihaela Drăgilă (PNL), Nicolae Popistaș (PSD) și Andrei Deleanu (PMP). După numărătoarea paralelă a partidelor se pare că ar fi ieșit primar candidatul PNL, Mihaela Drăgilă.
1.410 alegători erau așteptați la urne duminică, fiind înfiinţate două secții de vot, la Lăpușnicu Mare și la Moceriș.
Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parţial pentru alegerea primarului în 49 de localităţi în care această funcţie a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor,