Chirurg renumit, în centrul unui scandal uriaș de fraudă profesională!

1278

În vreme ce România se află într-o continuă criză în ceea ce privește specialiștii în chirurgie, nu pentru că ei nu ar exista, ci pentru că sunt loviți cu plângeri penale fictive sau împiedicați să profeseze, bolnavii noștri se agață de șanse la viață peste hotare. Cel mai popular spital din străinătate, unde merg românii să-și trateze boli grave, este zguduit zilele acestea de unele dezvăluiri șocante: Un celebru chirurg de la AKH Viena opera pacienții doar pe hârtie, pe când intervenția chirurgicală propriu-zisă era realizată de asistenții săi, medici și ei, dar cu o experiență mult mai mică. „Abominabil”, titrează ziarul austriac Kurier, pentru că, pe scurt, încasa bani grei, doar pentru o semnătură.

Chirurgul austriac Michael Gnant a fost suspendat din activitate, luni dimineață, de către Colegiul Medicilor din Viena. Asta după ce vineri, în jurul prânzului, Universitatea de Medicină din Viena i-a anulat contractul de muncă.

Gnant era un zeu al medicinei, plin de titluri și titulaturi, ceea ce l-a făcut foarte căutat de bolnavi din toată lumea. Gnant e președintele Senatului Universității de Medicină, cât și șeful Clinicii de Chirurgie a „pomului lăudat” Allgemeines Krankenhaus des Stadt Wienn, cunoscut pentru români sub numele de „spitalul AKH”.

Chirurgul care a pătat grav imaginea acestui spital este acuzat de fraudarea fondurilor Casei Naționale de Asigurări de Sănătate din Austria și de fals și uz de fals, scriu și jurnaliștii de la www.meduniwien.ac.at, făcând în continuare dezvăluiri șocante.

Falsuri cu tumori la sân

Parchetul vienez care a adună de la o zi la alta sute de file în dosarul penal al lui dr. Michael Gnant arată, cu probe, că acesta înșela statul, cât și pacientul, cu acte medicale încă din anul 2014. Autoritățile au găsit mai multe intervenții chirurgicale de rezecție a tumorilor maligne mamare, pe scurt, cancer la sân, care figurau ca fiind efectuate de el, însă în realitate, erau „lucrate” de asistenții săi sau de medici „din echipa lui”. Problema nu consta doar în atribuirea unor merite pe nedrept, ci și în faptul că medicii pe care îi folosea ca marionete nu aveau experiența pe care o avea profesorul.

Pacienții apelau la serviciile doctorului Gnant tocmai pentru anii săi de studiu și de activitate. Iar prețurile pentru serviciile sale erau pe măsura titulaturilor enumerate mai sus.

Citește continuarea articolului pe evz.ro

3 COMENTARII

  1. Vai Doamne! Valeu! Nu cumva sa avem si noi prin spitalele de pe Bega asemenea somitati doar pe hartie, cu negrisori care sa le faca trebusara kah si ei doar cu banusorul! Ptiu drace!, sa ne feresca Cel de sus de asemenea vitii!

  2. Ca sa vezi! Iata ca austriecii sunt niste hoti mai mari decat romanii. Si in spitalele din Romania (si nu numai din Romania) se fac „magarii”, dar o „marlanie” ca asta, „austriaca”, inca nu s-a facut.

  3. Asta este interpretarea data de romani.
    Nu, problema nu este ca medici fara o asa mare experienta au facut operatia, ci ca medicul primea bani in plus, ca un onorar, de la pacientii privati. Iar asta se considera inselaciune, pt ca e stipulat ca banii sunt primiti doar daca cel care opereaza e seful de sectie.

    Restul e cancan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.