Cele opt persoane reţinute în dosarul şpăgilor încasate la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, în interesul PSD Arad, au fost puse sub control judiciar de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care au respins solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a acestora.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins propunerea de arestare preventivă a celor opt persoane reţinute pentru 24 de ore în dosarul şpăgilor de la DRDP Timişoara, dispunând în schimb măsura controlului judiciar.
„Chiar în expunerea referatului pentru luarea măsurii arestării preventive procurorul a spus «fapte politice cu iz penal». Or o propunere de arestare preventivă cu iz penal… vă daţi seama. Au fost numai nişte discuţii, nu există asociere de grup infracţional”, a spus unul dintre avocaţi, la ieşirea de la ICCJ.
El a spus că nu crede că argumentele sale au fost decisive pentru hotărârea ICCJ, ci „dosarul este făcut aşa”.
DNA a anunţat oficial, marţi, infracţiunile de care sunt acuzaţi cei vizaţi în dosarul de corupţie de la DRDP Timişoara, dar şi modul cu se desfăşura activitatea infracţională. Infracţiunile se derulau sub protecţia conducerii instituţiei, contra unor sume lunare de bani, iar angajările se făceau pe linie de partid, tot în schimbul banilor. ”Şefii din cadrul D.R.D.P Timişoara sau în alte instituţii locale sau regionale, susţinute de partid în acele funcţii, ar fi avut obligaţia de a plăti o taxă lunară la casieria organizaţiei judeţene de partid, cuantumul taxei raportându-se la funcţia deţinută”, au precizat procurorii.