Cel mai scump drum din Timiş, realizat cu donaţii de proprietate. Va lega Timișoara de două localități periurbane

1677

Cel mai scump drum care va fi construit în judeţul Timiş va fi realizat cu ajutorul donaţiilor private ale proprieterilor care deţin teren pe traseul respectiv.

Este vorba despre Drumul Boilor, care ar urma să lege Timişoara de Moşniţa veche, respectiv Moşniţa Nouă.

Potrivit Primăriei Timişoara, proprietarii sunt dispuşi să cedeze suprafeţele necesare construirii drumului. Ca și condiții, aceștia au cerut doar să fie realizate accesele spre casele lor şi spre drumul public, precum şi să se facă racordurile la toate utilităţile. Totul, pe cheltuiala autorităţilor locale.

Urmează ca donaţiile să fie acceptate de primărie, printr-o hotărâre de Consiliu Local.

„Ansamblurile rezidențiale cele mai intens dezvoltate sunt în zona de nord a localității Moșnița, între satul Moșnița Veche, Moșnița Nouă și limita administrativ-teritorială (UAT) a Municipiului Timișoara ceea ce conduce la aglomerări ale drumurilor existente. Aglomerările produse conduc la numeroase inconveniente asupra participanților la trafic. În acest caz este necesară asigurarea unei legături alternative între municipiul Timișoara și localitatea Moșnița, în special spre zona de nord a localității Moșnița unde sunt cel mai intens dezvoltate zonele rezidențiale. Acest lucru este posibil prin amenajarea unei legaturi între Calea Mosnitei din municipiul Timișoara și drumul Comunal DC149 (Timisoara – Mosnita Veche – Bucovăț), denumit și Drumul Boilor”, se arată în proiectul de hotărâre.

Traseul aprobat are ca origine Calea Moșniței din Municipiul Timișoara, la intersecție cu strada Albăstrelelor; ulterior traseul este condus spre est, spre limita administrativă a Municpiului Timișoara, punctul final al traseului fiind începutul drumului comunal DC149.

„Traseul propus pentru amenajare are o lungime de aproximativ 1500 m și începe pe Calea Moșniței la sfârșitul carosabilului amenajat al drumului. Tronsonul proiectat se va corela cu traseul de perspectivă a Centurii de ocolire Sud a municipiului Timișoara. Lucrările vor cuprinde amenajare carosabil cu 2 benzi de circulaţie, amenajare trotuare, amenajare piste de biciclete, amenajare spaţii verzi”, se mai arată în document.

Potrivit studiului de fezabilitate aprobat în urmă cu doi ani, lucrările ar costa aproape 20 de milioane de lei. Autorităţile spun că preţul este atât de mare pentru că şi lucrarea este de anvergură, în cadrul căreia sunt incluse iluminatul stradal şi prelungirea tuturor reţelelor de utilităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.