Așa cu Capital anunța încă de anul trecut, diviziile din România ale grupului german Continental au atins o forță de muncă cumulată de 19.700 de angajați, cea mai mare a unui angajator privat. Anul trecut compania a recrutat încă 1.500 de persoane.
Continental – grup cu peste 220.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care peste 19.700 în cele şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare din România – a devenit cel mai mare angajator privat din ţară. Continental România a cucerit anul trecut marele premiu al Galei Capital – „Premiile Industrie Româneşti 2017“. De asemenea, Anica Stoica, HR Country Manager Continental România, a primit din partea revistei noastre premiul „Cel mai bun manager manager de resurse umane” în cadrul Galei Capital – „Excelenţa în Management 2017”.
„Compania Continental este prezentă în România cu toate cele cinci divizii. O gamă largă de maşini sunt echipate cu echipamentele eletronice, anvelope şi produse ContiTech, cum ar fi curelele de transmisie şi ţevile de ventilaţie şi aer condiţionat, produse în România. Ne concentrăm pe cele mai relevante domenii tehnologice în sectorul automotive, inclusiv materialele din cauciuc pentru pneuri, electrificarea, conectivitatea şi conducerea automată, respectiv autonomă. Peste 5.700 de ingineri şi specialişti IT lucrează în centrele noastre de cercetare şi dezvoltare. Cu idei inovative, noi modalităţi de a promova cooperarea în acest sector şi o viziune pe termen lung în domeniul auto, compania Continental este pregătită pentru viitor“, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental în România.
Concernul a făcut investiţii de peste 175 de milioane de euro în 2017 în locaţiile sale din România. Compania a investit în infrastructură, echipamente şi în tehnologii de ultimă generaţie pentru centrele sale de cercetare şi dezvoltare, precum şi pentru unităţile de producţie.
„Continental creşte continuu şi dezvoltă tehnologii care sunt în tendinţele pieţei. Acest fapt va ajuta compania să continue creşterea şi în 2018. Echipa din România contribuie la stabilirea de soluţii inovatoare pentru smart cities. Inginerii din România lucrează într-un sector în continuă mişcare, suntem în conexiune cu clienţii noştri şi creştem împreună. Prin intermediul software-ului şi a noilor tendinţe şi metode precum digitalizarea, cloud, big data, inteligenţă artificială, compania creează produse vii, personalizabile şi adaptabile nevoilor întregii industrii“, a precizat Christian von Albrichsfeld.
Citește mai mult în Capital