Mai multe terapii alternative și câteva reguli simple te pot ajuta să treci peste neajunsurile epuizării nervoase.
Chiar dacă soarele stă bine ascuns ar fi bine să ieși cel puțin o jumătate de oră la plimbare la ora prânzului. Dacă poți ajunge într-o pădure sau într-un parc măcar la sfârșit de săptămână, cu atât mai bine. Natura este un leac aproape miraculos pentru sufletele întristate cărora le redă buna dispoziție.
Râsul, medicament gratuit
Râsul este un remediu excelent în multe cazuri de disfuncţii psiho-somatice. Este o metodă simplă și la îndemâna oricui. Era considerat ca fiind vindecător încă din Antichitate. La indienii sioux din America de Nord, la apaşi, comanşi si alţii existau nişte clovni vindecători al căror rol era să-i facă periodic să râdă pe ceilalţi membrii ai comunităţii, alungând în felul acesta spiritele rele. Şi regii îsi aveau bufonii lor. În prezent, există o școală de terapie prin râs care te învață să te bucuri ca la carte. În România, există centre de terapie prin râs la București și la Cluj, dar poți încerca să citești ceva amuzant, să vezi o comedie sau să te amuzi împreună cu familia sau grupul de prietene. Chiar dacă pe moment nu ți se pare că poți fi veselă, fii fără grijă: așa cum ”pofta vine mâncând”, pofta de râs vine râzând.
Tinctură împotriva epuizării nervoase
Împotriva stresului în exces, epuizării nervoase, depresiilor și a insomniilor recomand o combinaţie de tincturi care să conţină: păducel, valeriană, ciuboţica-cucului, sunătoare, lavandă, tei şi talpa-gâştii. Acestea au un efect calmant şi, luate înainte de culcare, dau un somn odihnitor, fără efectele adverse pe care le au somniferele de sinteză. Atenţie, însă: nu lua aceste tincturi dacă urmează să conduci maşina în mai puţin de trei ore de la administrare. Tinctura de sunătoare este și ea un binecunoscut antidepresiv. În cazul adulților, se administrează înainte de masă o linguriță de tinctură diluată în puțină apă, de trei ori pe zi. Durata tratamentului este de trei săptămâni. Se face o pauză de 10-14 zile, după care se poate relua. Tincturile nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau care alăptează.
Sursa: libertateapentrufemei.ro