6.1 C
Timișoara
vineri 24 ianuarie 2025

Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? Acestea se colectează SEPARAT de celelalte tipuri de deșeuri

RETIM Ecologic Service SA și ADID Timiș informează cetățenii din zona 1 rural a județului Timiș că deșeurile periculoase din menajer se colectează separat de celelalte tipuri de deșeuri din gospodărie – reciclabile, reziduale și voluminoase. Astfel, deșeurile periculoase din menajer NU se pun în recipientele destinate deșeurilor menajere și/sau reciclabile și nici pe domeniul public. Deșeurile periculoase din mensaje se păstrează în gospodărie și se vor preda GRATUIT în cadrul campaniilor trimestriale de colectare.

PROGRAMUL CAMPANIILOR DE COLECTARE A DEȘEURILOR PERICULOASE DIN MENAJER 2023

În partea rurală a zonei 1 a judeţului Timiş –  pe raza unităților administrativ-teritoriale Bucovăț, Parța, Variaș, Sânandrei, Săcălaz, Șandra, Iecea Mare, Mașloc, Pișchia, Fibiș, Cărpiniș, Cenei, Checea, Foeni, Otelec, Uivar, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvăz, Peciu Nouse vor colecta deșeuri periculoase din menajer în cadrul unor campanii trimestriale în perioadele:

 

  • 01 februarie – 02 martie 2023
  • 02 mai – 31 mai 2023
  • 03 iulie – 1 august 2023
  • 31 octombrie – 29 noiembrie 2023

 

RETIM va anunța în prealabil, prin intermediul canalelor mass media și prin distribuirea de fluturași și afișe, datele exacte la care se efectuează aceste campanii în fiecare localitate. De asemenea, toate primăriile locale sunt informate despre efectuarea acestor campanii și pot oferi detalii despre calendarul organizării acestora și locațiile în care sunt amplasate containerele de colectare.

 

CARE SUNT DEȘEURILE PERICULOASE din menajer:

  • ambalaje care conţin reziduuri de substanţe periculoase sau sunt contaminate cu substanţe periculoase
  • ambalaje metalice care conţin o matrică poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest) inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanţi, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in altă parte)
  • materiale de lustruire şi îmbrăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase
  • vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase
  • baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii şi acumulatori nesortate conţinând aceste baterii solvenţi, acizi,alcali
  • uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile
  • detergenţi cu conţinut de substanţe periculoase
  • butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conţinut de substanţe periculoase
  • deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase
  • pesticide
  • deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici sau alte substanţe periculoase

ATENŢIE! Deșeurile periculoase din menajer nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.)!

ATENŢIE! Nu se colectează în cadrul acestor campanii deșeurile electrice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere, etc.)!

 

CINE poate preda deşeuri periculoase din menajer

Cetățenii din localităţile menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar deșeurile periculoase din menajer în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare.

 

Detalii despre efectuarea acestor campanii pe www.retim.ro  si www.adidtimis.ro/stiri.

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00 – 19:00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Grindeanu, contră dură pentru Bolojan în povestea disponibilizărilor de la Senat | VIDEO

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a avertizat, joi, că reducerile de personal de la Senat anunțate de Ilie Bolojan s-ar putea întoarce împotriva...

Unde au dispărut peste 4 milioane de români? Populația României, decimată pe capete de boli, sărăcie și instabilitate socială cronică.

După ce guvernări incompetente au secătuit resursele publice, acum românii sunt chemați, de către guvernări care promit că vor fi competente, să facă noi...

Citește și :