Ce-a pățit o femeie din vestul țării după ce le-a deschis ușa unor ,,meseriași”

591

O femeie din municipiul Deva, care săptămâna aceasta a fost prădată de hoți, ce pretindeau a fi angajați ai unei firme de deratizare, s-a decis să povestească ce a pățit, pentru ca restul oamenilor să învețe din pățania sa.

Povestea începe simplu. Doi indivizi zâmbitori și care păreau a fi deosebit de amabili s-au prezentat la ușa femeii de 80 de ani. „Au venit doi indivizi la ușă, pentru deratizare. Eu cu unul dintre ei, care era mai mic de statură am stat acolo, într-o cameră, și celălalt a mers în dormitor. Nu a durat mai mult de 5 minute. Am vrut să merg după el, dar mi s-a spus să nu intru în acea cameră pentru că s-a deratizat. Dar eu nu am simțit niciun miros, dar nici nu am comentat. Nu aveau nicio uniforma. Mi-au spus că nu le datorez nimic și au plecat”, povestește femeia.

Victima spune că la două zile după acest incident și-a dat seama că îi lipsesc banii. „Am vrut să îmi cumpăr o lenjerie de pat, dar eu nu am știut că mi-au dispărut banii. M-am dus la dulap, ținem banii într-un pașaport. Când să iau banii, am văzut că nu mai sunt. Eu nu mai am încredere să las pe cineva în casa mea”, mai spune deveanca.

Mare atenție în cine aveți încredere!

Infractorii de acest gen nu au scrupule, moralitate sau milă, urmărind să câștige cu orice preț mult și rapid, spun polițiștii, iar de cele mai multe ori își aleg victimele din rândul persoanelor în vârstă.

„Din păcate, în ultima perioadă, au avut loc în municipiul Deva și în județul Hunedoara, câteva cazuri de infracțiuni de furt din locuințe și înșelătorii ale unor infractori care au folosit calități false și au reușit să păcălească persoane în vârstă. De aceea, facem o campanie de prevenire și atragem atenția tuturor că acest tip de infractor, care preferă contactul față în față cu victima, este un tip destul de politicos, pretinde că este reprezentantul unei companii de utilități sau autorități publice, este foarte insistent, convingător și spune o poveste care cu greu poate fi refuzată, pentru că, aparent, este în beneficiul victimei”, a declarat Andrea Fieraru, de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul IPJ Hunedoara.

Înainte de a permite accesul în locuință unor persoane necunoscute, solicitați întotdeauna Cartea de identitate și legitimația de serviciu. Fiți circumspecți la astfel de prestatori de servicii, mai ales dacă nu l-ați solicitat în prealabil sau dacă nu a fost anunțat din timp de administratorul de bloc sau șeful de scară. Solicitați întotdeauna, pe loc, o chitanță/factură pentru orice fel de serviciu prestat la domiciliu.

sursă: glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.