4.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

CCIA Timiș lansează o nouă serie a cursului de formator

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş, prin Direcția Formare Profesională, anunță organizarea unei noi serii a cursului de FORMATOR (Cod COR 242401).
Cursul păstrează formatul solicitat de legislația în vigoare, acoperă competențele vizate de standardul ocupațional și oferă participanților acreditarea ANC.
Totodată, acesta vine cu o abordare de actualitate, non-formală și mereu interactivă, cu mult accent pe aspectul practic și cu diverse studii de caz, pe care participanții le pot folosi drept exemplu în momentul exersării rolului de formator.

Cui se adresează acest curs?
Deși poate părea un curs “tehnic”, adresat doar persoanelor care lucrează în domeniul training-ului/resurselor umane sau care doresc să exerseze rolul de formator în viitor, experiența ultimelor ediții a demonstrat exact contrariul. Acest curs și-a dovedit utilitatea și în contextul exersării altor roluri la locul de muncă sau chiar în plan personal. Iată câteva aprecieri ale unor cursanți din seriile anterioare:
„Mi-a plăcut în mod special prezentarea clară, atitudinea pozitivă, modul de interacţiune al formatorului cu participanţii, exemplele multiple oferite. Un curs complex, incitant (…) și foarte bine structurat! Relația formator-cursanți a fost foarte relaxată, modul degajat al formatorului și aplicaţiile practice au făcut să fie bine asimilat cursul și bine înțelese obiectivele acestuia”. (Daniela Vilcu-Micu, responsabil mediu și gestiunea deșeurilor AZUR SA)
„Am petrecut 10 zile plăcute alături de oameni minunați. Pentru mine a fost mai mult decât un curs, a fost o experiență de viață pe care nu o voi uita curând. Felicitări, Alin! Ai creat un grup fantastic și ai fost pentru mulți dintre noi o sursă de inspirație, viziune și un trainer care face lucrurile din pasiune și pune mult suflet. Mulțumesc!”. (Petrișor Costică, șef serviciu RATT)

Ce vor câștiga participanții care aleg să se înscrie la acest curs?
Vor fi capabili să:
– identifice dacă training-ul este sau nu modalitatea cea mai bună de intervenție în urma unei diagnoze organizaționale;
– creeze și să utilizeze instrumente necesare în realizarea TNA – IANT (identificarea și analiza de nevoi);
– adapteze conținutul unei prezentări în funcție de publicul țintă căruia i se adresează;
– formuleze obiective de învățare SMART;
– realizeze planificarea formării conform metodologiei agreate de ANC;
– livreze și să dezvolte programele de formare utilizând metodele potrivite fiecărui obiectiv de învățare;
– gestioneze participanții dificili;
– evalueze programul de formare.

DE CE cursul de „ FORMATOR ” ?
– Pentru că are la bază metode dinamice, interactive şi practice în formarea viitorilor traineri;
– Este în concordanţa cu noul standard ocupaţional (este acreditat);
„Începând cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizati furnizorii de formare profesională trebuie să facă dovadă că realizează programele de formare profesională cu formatori care au pregătirea pedagogică specifică formării profesionale a adulţilor şi pregătirea de specialitate corespunzătoare programei de pregătire” ( art. 23, alin. 1 din OG 129/2000)

Cursul este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.
Diplomele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.
Membrii CCIAT beneficiază de 10% reducere.

Perioada și locul de desfășurare: 13 – 24 februarie 2017 (de luni până vineri, între orele 1630-2030), la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Informații și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.110, sau la tel. 0256 / 21 91 72, 0742 / 92 43 44, e-mail: mmuresan@cciat.ro, Milena Mureșan – consilier CCIAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cât câștigă un muncitor necalificat care se angajează la multinaționalele din Timișoara?

Mesajul unui tânăr enervat că în Timișoara o companie multinațională angajează muncitori necalificați, ca operatori în producție, oferind venituri lunare în jurul a 4.000...

Municipiul Timișoara va negocia achiziționarea unui pachet de acțiuni pentru Aeroportul „Traian Vuia”

La inițiativa primarului Dominic Fritz, Municipiul Timișoara va negocia achiziționarea acțiunilor private ale Aeroportului „Traian Vuia”, respectiv pachetul de 20% deținut de Fondul Proprietatea....

Citește și :