Final de campionat cu scandal, acuzaţii şi demisii! Cazacu pierde titlul la masa verde, Pascotă şi-a dat demisia!

1035

Finalul Campionatului Național de motociclism viteză a aruncat în aer lumea motorsportului. Anularea ultimei curse s-a lăsat cu proteste, acuzații și demisii; totul după ce timișoreanul Cătălin Cazacu s-a văzut detronat de arădeanul Robi Mureșan.

Trei puncte îi despărțea pe cei doi pretendenți la câștigarea titlului de campion al clasei Superbike 1000 cc la motociclism viteză. Ultima rundă, cea programată la Adâncata, trebuia să facă lumină și să aducă laurii de campion timișoreanului Cătălin Cazacu sau arădeanului Robert Mureșan. Numai că runda finală, ce trebuia să aibă loc duminica trecută, nu a mai avut loc din cauze ce țin de buget. ”Clubul organizator s-a retras pentru că nu a mai avut bani”, spune șefii federației.

Vestea a căzut pe neașteptate printre piloți, cu doar o zi înaintea startului antrenamentelor și calificărilor. Iar timișoreanul Cătălin Cazacu și-a frecat mâinile de bucurie pentru că la prima vedere această situație îl avantaja. El era liderul clasamentului general și campionatul tocmai se încheiase. Numai că decizia FRM a întors complet situația.

Concret, prin anularea ultimei runde, campionatul a rămas doar în 5 runde și regulamentul prevede ”a se aplica legea N-1, anulându-se cel mai slab rezultat fiecăruia. Asta spune regulamentul, nu se face nimic după ureche”, spune președintele federației, Cristian Mureșan. Asta înseamnă că Cazacu rămâne fără 13 puncte în clasament și coboară sub rivalul său. Adică titlul merge la Arad.

Și aici încep discuțiile, acuzațiile și interpretările. Taifun Racing Timișoara a înaintat o contestație către Biroul Federal și mai speră în îndreptarea situației. Fără să o spună direct, Cazacu&Co lasă să se înțeleagă că FRM face jocul lui Mureșan jr., nimeni altul decât fiul președintelui…

Poziția federației

Șeful FRM a ținut să lămurească situația: ”Nu este deloc o situație ciudată. Din 6 etape au rămas 5 și s-a aplicat regulamentul. Și noi ne-am fi dorit ca titlul să se decidă pe pistă dar ce să facă federația dacă niciun club nu a mai vrut să organizeze etapa. Sunt costuri minime de 12.000 de euro pentru un astfel de eveniment, noi nu avem acești bani.

Hai să fim totuși sinceri, Robert l-a tot bătut pe Cazacu de vreo 3 ani încoace. Despre ce vorbim aici? Le-am propus să țină Taifun runda finală și, dacă chiar își doreau, cred că găseau variante. Știau că în cazul anulării intră regula N-1, deci era în primul rând în interesul lor să se țină cursa. Dar nu au vrut. Probabil Cazacu a preferat să ajungă în situația asta, să se poată plânge și să acuze”.

În spatele acestor calcule și interpretări pe regulament, adevărata miză a acestei dispute o reprezintă banii și nu titlul onorific de campion; banii pe care un sportiv îi poate obține de la autoritățiile locale ca viitoare finanțare pe baza rezultatelor obținute. Un titlu de campion național e recompensat cu o sumă, cea de vicecampion cu alta…

Pascotă a demisionat

Trebuie spus că un alt sportiv din Timișoara a fost afectat de evenimentele de la sfârșitul săptămânii trecute. Ionel Pascotă, deja campion al clasei Supersport 600 cc, a demisionat din poziția sa oficială la federație. Motociclistul din Giroc a renunțat la funcția de președinte ale secției de motociclism viteză tocmai din cauza anulării etapei. ”Nu vreau ca în capul meu să se spargă toate oalele”, a declarat campionul din Giroc. ”Nu i-am acceptat încă demisia lui Pascotă”, a venit răspunsul de la Mureșan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.