Naşterea Domnului Nostru Iisus Hristos e sărbătorită în toate colţurile lumii, de orice naţionalitate există pe Pământ. În Timişoara sălăşuiesc români, maghiari, sârbi, germani, bulgari, ucrainieni, slovaci şi chiar arabi şi italieni. La Domul romano-catolic din Piaţa Unirii, slujba se face în mai multe limbi: germană, română şi maghiară.
Slujba din seara primei zile de Crăciun a debutat la ora 17.30 cu Vespera Solemnă Pontificală, cu participarea Capitlului Catedralei, la care a luat parte şi Excelenţa Sa Martin Roos, episcop de Timişoara, iar de la ora 18.00 a fost oficiată Sfânta Liturghie de seară, în limba română.
Vespera Solemna Pontificala a fost oficiată în limba germană. “Sărbătoarea Crăciunului reprezintă întruparea Fiului lui Dumnezeu care vine în lume pentru mântuirea noastră. El vine tocmai pentru a da un sens vieţii noastre, dar acest Hristos care vine stă în mijlocul noastru, doar cu voia noastră. Spiritual Crăciunului fără spiritul lui Hristos nu este valabil”, a spus preotul Nicola Laus, cancelarul Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara.
Sărbătoarea Crăciunului reprezintă pentru fiecare creştin, indiferent de confesiune, primirea lui Hristos în mijlocul nostru, în inima noastră, pentru a putea învăţa singuri cum să ne ghidăm în viaţa noastră de zi cu zi.
“Hristos vine în lume să ne mântuiască, El este cel care ne dobândeşte nouă un sens aparte vieţii noastre. De aceea este important ca în aceste zile să venim cu toţii umili în faţa pruncuşorului Iisus, învăţând de la Sfânta Fecioară Maria cum să-l purtăm pe acest mântuitor care vine în lume, cum să ne ghidăm viaţa de zi cu zi, şi de asemenea de la Sfânta Fecioară Maria ce înseamnă să avem o credinţă umilă asemenea ei,” a mai spus preotul Nicola Laus.
Autor: Mihaela Păunescu