Autoritățile au finallizat documentele pentru reabilitarea Cinematografului Timiș din centrul Timișoarei. Suma care se va investi aici trece de 24 de milioane de lei, iar banii provin din bugetul local. Lucrările ce trebuie realizate aici sunt ample, clădirea fiind destul de degradată, iar destinația îi fusese schimbată din sală de cinema în club de noapte.
Se va reface zona de acces în incinta obiectivului din fațada principală a clădirii bloc de locuințe cu parter commercial. În zonele de evacuare a vizitatorilor se vor realiza și monta pe structură metalică sisteme complete de grădini verticale cu corpuri de iluminat integrate. La nivelul parterului se vor desface toate închiderile ușoare și placările în vederea obținerii unui spațiu cat mai mare pentru a putea realiza noua compartimentare din gips-carton pe structura metalica pentru cafenea și pentru zona de foiaier, snack-bar, casierie și garderobă.
Se vor folosi finisaje moderne, în pardoselile cafenelei și a foaierului se vor integra benzi led. Sala de sepectacole își va pastra forma. Se vor reconfigura treptele pentru a acomoda scaune noi, se va realiza o scenă noua pe structură metalică, cu o deschidere mai mare, se va monta o cortină noua, după noul contur al scenei. Cele trei spații principale de la demisol vor putea funcționa separat sau împreună. Spațiul liber rezultat în urma desfacerilor finisajelor aplicate pe tavane, pardoselilor și pereților, a tuturor închiderile ușoare, nestructurale, va fi compartimentat astfel: grupuri sanitare pe sexe și pentru persoanele cu disabilități, pozitionate sub grupurile sanitare de la cota +1,60, sala multifuncțională cu bar pentru evenimente, sală interactivă 1 și sală interactivă 2, depozitare, camera electrică si camere grup de pompare ape și rezervoare apă.
Toate spațiile se vor dota cu mobilier nou și cu sisteme electronice moderne, necesare bunei funcționări a tuturor spațiilor în functie de noile lor destiantii. Regimul de înălțime a construcției după reabilitare nu se schimbă rămânând SP(tehnic)+D+P+1Ep, având înălțimea maximă de 12,52 m și înălțimea minimă de 3,99 m.
Suprafața totală construită a obiectivului de investiție după reabilitare nu se schimbă rămânând va fi de 1460 m2și suprafața desfășurată după reabilitare va rămâne de 2456,5 m2.