Cele mai mari chirii din România sunt, aşa cum era de aşteptat, în Bucureşti şi Cluj-Napoca, însă şi cele mai ieftine oraşe au înregistrat scumpiri semnificative şi se apropie de pragul de 200 de euro per apartament, arată un raport lansat de Imobiliare.ro.
Bucureştiul a înregistrat o creştere şi a ajuns din urmă Cluj-Napoca, cele două centre regionale situându-se acum la egalitate – cel puţin pe segmentul apartamentelor cu două camere. Astfel, o locuinţă de tip confort 1, din perioada 1980-2000, cu o suprafaţă utilă de 50-60 de metri pătraţi, poate fi închiriată, în ambele oraşe, cu 400 de euro pe lună.
O altă evoluţie interesantă a fost consemnată în Timişoara, unde preţul mediu solicitat pentru un apartament cu două camere s-a majorat de la 300 la 340 de euro pe lună. Oraşul de pe Bega se situează acum pe locul al doilea în clasamentul naţional al reşedinţelor cu cele mai mari chirii, fiind urmat de Braşov (unde pretenţiile proprietarilor au ajuns trimestrul trecut la 325 de euro pe lună) şi Iaşi (cu 300 de euro pe lună).
La polul opus, cele mai ieftine apartamente de închiriat pot fi găsite în Reşiţa (unde proprietarii cer 180 de euro pe lună, faţă de 165 de euro pe lună în cele trei luni anterioare), în Râmnicu Vâlcea (185 de euro pe lună, în creştere de la 170), în Drobeta Turnu Severin (189 de euro pe lună, faţă de 150) şi, respectiv, în Bistriţa (195 de euro pe lună, la fel ca în T1 2019).
sursa – adevarul.ro