-1.9 C
Timișoara
duminică 29 decembrie 2024

Castelul de lut ”Valea Zânelor”: un loc de basm pentru zeci de mii de turiști din țară care vin să admire minunea! FOTO-VIDEO

Castelul de lut ”Valea Zânelor” este proiect privat care-și are începuturile în martie 2014, care la bază conceptul ”casa naturală de poveste”. Proiectul învăluie unitatea de cazare , castelul de lut, în regim hotelier, restaurantul, souvenir-shop-ul, locurile de joacă pentru copii și multe alte activități făuritoare de povești.

Valea Porumbacului, la poalele Munților Făgăraș, adăpostește un castel construit exclusiv din materiale naturale, încununat de înălțimile vârfului Negoiu – al doilea vârf ca înălțime din Romania (2.535 de metri). Fiecare cameră sau apartament are intrare individualăși beneficiază de magia priveliștilor către râul Porumbacu și Munții Făgăraș.

Castelul de lut 13

Finisarea cu tencuieli exclesive naturale a fiecărei camere generează o formă și un design unic, modelat de forme organice din cob, castelul și linia pătrunde perfect în peisajul feeric alnaturii iar dinamismul este conferit de acoperișul inspirat de culmile munților, pentru a conserva specificul locului și linia narativă, toate materialele și finisajele folosite sunt naturale, non-toxice.

Care este de fapt povestea Castelului Valea Zânelor, locul din Sibiu transformat într-o senzaţie internaţională

În Sibiu, un cuplu care a dat aglomeraţia din Bucureşti pentru prospeţimea muntelui este pe punctul de a deschide Castelul de lut Valea Zânelor.

Răzvan Vasile (45 de ani) şi soţia sa Gabriela (39 de ani), amândoi născuţi şi crescuţi în Capitală, au luat decizia vieţii lor – una pe cât de curajoasă, pe atât de frumoasă – când şi-au vândut casa pe care o aveau în Bucureşti ca să investească într-o poveste cu nume desprins de-a dreptul din basme.

Castelul de lut 9

Castelul de lut Valea Zânelor, situat în zona turistică Porumbacu de Sus, în judeţul Sibiu, este proiectul în care cei doi soţi, alături de fiul lor de opt ani, abia aşteaptă să primească oaspeţi. Îi vor duce la călărie, îi vor desfăta cu feluri de mâncare rupte parcă din poveştile spuse de bunica în copilărie şi astfel oaspeţii se vor răsfăţa în peisajul idilic, anume ales pentru un castel cu asemenea pretenţii, scrie Ziarul Financiar.

Castelul de lut 20

„Ideea noastră a plecat de la căsuţa piticilor din Albă-ca-Zăpada. Am cumpărat terenul în 2006 şi, tot mergând acolo, am realizat că numai ceva de poveste se potrivea, având râul jos şi muntele sus. Este ceva magic aici. În 2014 am început construcţia şi încă nu s-a terminat, dar noi sperăm ca, în două-trei luni, să dăm drumul la restaurant şi, poate, la o parte din cazare până la sfârşitul anului. Până acum, multă lume e interesată de proiectul nostru, au venit aici oameni din toate categoriile sociale şi din toate colţurile lumii – America, Mexic, Canada, China, Noua Zeelandă şi din toată Eu­ropa“, povesteşte Răzvan Vasile, mândru peste măsură de ideea care i-a adus atâta popularitate.

Castelul de lut 7

De profesie este tehnician horticol, dar a lucrat opt ani ca director de producţie în publicitate. Mult sprijin primeşte din partea soţiei, absolventă de management al turismului, aşadar cu mai multe cunoştinţe în gestionarea unei asemenea afaceri, care se întinde pe 7.600 de metri pătraţi de linişte şi libertate, la jumătatea distanţei dintre Făgăraş şi Sibiu.

La final, Castelul Valea Zânelor va avea zece camere, un restaurant construit din piatră, cu acoperiş verde cu flori, spaţiu de joacă pentru copii şi alte facilităţi pentru adulţi, printre care echitaţie şi mountain bike, prin parteneriate cu pensiunile din zonă.

Castelul de lut 12

„Vrem ca povestea de la exterior să continue şi în interior, aşa că nu ne grăbim cu predarea, până când nu e totul aşa cum ne-am propus să fie, în ton cu imaginea idilică din împrejurimi“, adaugă Răzvan Vasile.

Pînă la finalizarea proiectului, mii de turiști din toată țara vin să admire castelul de lut și își aduc obolul, cu o taxă de intrare de 5 lei de persoană, la fondurile necesare. Locul a devenit neâncăpător pentru sutele de mașini care parchează zilnic în poienițele din apropiere.

3 COMENTARII

  1. As spune cam asa:
    Ca sa vezi o casa din lut, cam ca cele batranesti, dar construitra un pic mai altfel, dai 5lei/persoana.
    Parcare: 5 lei. Tricouri cu casa de lut-50 de lei.
    Magneti cu casa de lut 12 lei.
    In plus, nu se poate vedea decat o camera si un mic turn, cel care se vede si in poze.
    Asta e tot.
    E genul de afacere din care se fac bani din nimic.Ce se vede in poze , aia e tot, o mare dezamagire.
    Ce zane? Care castel??

    • Parcarea este gratuita. Iar tricourile si alte suveniruri sunt ca în orice altă parte. Eu zic ca 5 lei este un preț ok pt a vizita. Este frumos si merita vazut

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Casa unei familii din Timiș a ars

Casa unei familii din Timiș a ars vineri, 27 decembrie. Acoperișul a ars, iar tavanul podului s-a prăbușit afectând câteva dintre încăperi.  „Vineri, 27.12.2024, în...

Telefoanele, tabletele și toate dispozitivele sub 100 de W vor avea un port de încărcare standard. Cei mai afectați de noile reglementrări europene

Toate gadgeturile mici și medii vândute în Uniunea Europeană trebuie să fie compatibile cu porturile USB-C, pentru reducerea poluării, potrivit unei directive a Comisiei...

Citește și :