„Întrebări puse La Punkt” nu este altceva decât o carte de dialoguri cu diverşi scriitori din Banat, actuali şi foşti profesori, care, aşa cum spunea însuşi autorul cărţii, Cristian Pătrăşconiu, este „o carte cu oameni care îmi sunt foarte dragi, cu oameni care m-au creditat de-a lungul vieţii într-un mod de o mare generozitate, unii dintre ei mi-au fost la modul direct profesori, toţi mi-au fost profesori într-un mod foarte general”.
Cartea adună la un loc zece scriitori care, cu toţii, au legătură cu Universitatea de Vest din Timişoara, timişoreni prin obârşie sau adopţie, şi are o plajă tematică foarte generoasă, cu dialoguri despre Europa Centrală şi Timişoara ca parte a ei, fie şi în sens istoric, dialoguri despre Leonard Cohen şi influenţa acestuia asupra optzeciştilor sau, de ce nu, dialoguri despre cum să scrii o poezie de calitate, o proză de calitate, ce e actul de creaţie, memorii.
Nu e altceva decât o carte plină şi colorată, în care îşi pun condeiul Cornel Ungureanu, Adriana Babeţi, Dan Negrescu, Robert Şerban, Marcel Tolcea, Mircea Mihăieş, Ioan T. Morar, Daniel Vighi, Vasile Popovici şi Smaranda Vultur, o carte în care, fiind cuprinşi atâţia oameni de suflet, nu e altceva decât… „O carte de suflet”.
„Este o carte pe care mi-o doream enorm, cu aceşti oameni care au însemnat foarte mult în viaţa mea, e şi un fel de a le spune „Mulţumesc”.Nu e cartea mea, e cartea noastră, prin care împărţim bucuria”, a spus Pătrăşconiu.
După cum precizează şi autorul, titlul cărţii are mai multe înţelesuri, însă unul e destul de exact, „Întrebări puse La Punkt”, întrebările apărând înainte pe un site cultural, „La Punkt”, site ce propune un tip de publicistică culturală cât se poate de curată, de contondentă şi constructivă.
Ideea tipăririi nu e altceva decât o coproducţie ce a apărut la Editura Universităţii de Vest.