Caraş-Severinul, lăsat de izbelişte. Nimeni nu-şi asumă conducerea judeţului

425

Judeţul Caraş-Severin nu mai are conducere. La vârful Consiliului Judeţean Caraş-Severin nu se mai află nicio persoană. Asta după ce fostul preşedinte, Sorin Frunzăverde, a fost demis de prefect şi unul dintre vicepreşedinţi, Ionisie Ghorghioni, se află în închisoare. Cel de-al treilea vicepreşedinte, Ilie Iova, care a condus în ultimele 6 luni judeţul, şi-a depus demisia. Plecarea acestuia era obligatorie pentru că a părăsit PNL, partidul care i-a adus funcţia, şi s-a înscris în PSD pentru a putea candida la Primăria Caransebeş.

“Odată cu depunerea candidaturilor, eu îmi pierd mandatul de consilier şi de vicepreşedinte. Toate discuţiile de a prelungi acest mandat mai departe de ziua în care se depun listele nu le iau în considerare şi îmi depun demisia cu data de 22 aprilie. Începând de acum e o situaţie delicată pentru Consiliul Judeţean Caraş-Severin, pentru că, urmare şi a deciziei mele de a demisiona, la conducerea consiliului, din rândul nostru, nu va mai fi nimeni. Îmi voi exprima votul pentru alegerea unui vicepreşedinte. Doresc ca judeţul că aibă un alt stăpân”, a declarant Ilie Iova, fostul vicepreşedinte al judeţului.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin s-a întrunit joi în şedinţă pentru a desemna un nou vicepreşedinte, dar lucrurile nu au mers ca pe roate. Un singur consilier şi-a asumat răspunderea de a candida, Matei Armaş, independent, însă PSD şi PNL au boicotat votul şi s-au abţinut. Doar 5 aleşi au votat pentru Armaş. Acesta avea nevoie de 50 + 1 din sufragii, adică aprobarea a 14 consilieri din 28.

“Nu avem propuneri şi nici nu vom participa la vot. Rămân consecvenţi ca în 2012 când am lăsat PNL-ul să îşi aleagă întreaga conducere a judeţului”, a declarant Ion Spânu, liderul de grup al PSD.

“Propunerea noastră este de a nu propune niciun candidat. Ne vom abţine de la vot. Nu vrem să fim bănuiţi că am votat împotrivă”, a spus Ioan Cojocaru, liderul de grup al PNL.

Aşa că acum Caraş-Severin nu are conducere şi nimeni nu are drept de semnătură ca ordonator principal de credite.

“Am iniţiat acest proiect pentru a încerca să detensionez puţin situaţia. Eu m-am gândit să ducem mandatul până la final. Fără a avea intenţia de a deveni stăpânul judeţului, eu mi-am oferit această candidatură. Eu cred că ar fi corect să fie ales un vicepreşedinte indiferent cine va fi acela. Mi-aş fi dorit o competiţie”, a declarat independentul Matei Armaş.

Problema cea mai mare este faptul că nu există acel ordonator de credite care să semneze orice tranzacţie. Şi funcţionarii publici din Consiliul Judeţean Timiş ar putea rămâne fără salarii luna viitoare pentru că nu are cine să semneze statele de plată. Singura soluţie este ca Ministerul Afacerilor Interne să dea dreptul de semnătură secretarului Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.