0.1 C
Timișoara
duminică 17 noiembrie 2024

Campania AntiSida, demarată de Liga Studenților Farmaciști din Timișoara-VIDEO

Studenții timișoreni au dat startul campaniei AntiSIDA, în unitățile de învățământ, precum Liceul C.D. Loga, Universitatea de Farmacie și Universitatea Politehnica.

Campania de prevenire a SIDA se bazează pe sloganul ”Este mai bine să previi, decât să vindeci”. Membrii campaniei vor să tragă un semnal de alarmă asupra bolii. Campania desfășurată pe parcursul a trei zile, respectiv luni, în incinta liceului Loga, miercuri în cadrul Facultății de Farmacie și vineri în Universitatea Politehnica, vine cu metode de prevenție și combatere a bolii. Tinerii elevi sau studenți urmează să fie informați despre metodele de prevenire a bolii.

Campania AntiSIDA se desfăşoară sub egida FASFR (Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România) şi are ca scop informarea şi conştientizarea publicului larg cu privire la această afecțiune cronică. Voluntarii merg în locaţiile menţionate şi aduc la cunoștința elevilor, respectiv a studenţilor cu privire la SIDA şi metodele de prevenţie ale acestei patologii. În acest scop se împart fundiţe roşii (simbolul internaţional al SIDA), pliante şi baloane. Baloanele de culoare albă sau roșie sunt oferite doar celor care răspund corect la o întrebare pusă de către membrii LSFT. Întrebările sunt simple, precum: ”De la ce vin inițialele SIDA” sau ”Care sunt metodele de prevenire a sindromului”?

”Campania a început prin inițiativa LSFT. Am dorit să-i informăm pe studenți, pe tineri, în general despre riscurile acestei patologii. Ne-am gândit să nu demarăm campania doar în instituția din care facem parte, ci și în afara ei. Tinerilor le vom explica de fapt, care sunt căile de infectare, cum poate fi prevenită această boală, ce trebuie să evite, și ce metode de prevenție pot ei să adopte. Ne dorim ca în urma desfășurării campaniei, efectul să fie cât mai mare și să tragem un semnal de alarmă asupra acestui virus”, declară Floria Maria, coordonator al Sănătății Publice.

Întrebați ce părere au despre astfel de campanii, studenții au fost de părere că sunt imperios necesare. ”Este nevoie ca noim tinerii, să fim bine informații și să știm cum să prevenim astfel de boli”, declară unul dintre studenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin duminică cel mai important examen din viața lor

Concursul de Rezidenţiat organizat de Ministerul Sănătăţii se va desfăşura în centrele universitare din Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi București şi va aduna...

Primul RMN de ultimă generație destinat copiilor, de la un spital public din Regiunea Vest, pus în funcțiune cu ajutorul fondurilor europene

Vești bune pentru părinții ai căror copii au nevoie de investigații imagistice medicale în Vestul țării. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu”...

Citește și :