Odată cu deschiderea noului an universitar, Facultatea de Comunicare din cadrul Universității Politehnica Timișoara și-a îmbogățit zestrea de echipamente tehnice de ultimă generație.
Specialiștii facultății au reușit să acceseze un program de finanțare ce le-a pemis să doteze la standarde echivalente cu ale școlilor de prestigiu de peste hotare, două laboratoare foarte necesare pentru tineri. Este vorba de aproape 30 de calculatoare noi, din cele mai performante, ce vor ajuta la cursurile de lingvistică.
Aici, studenții vor putea lucra pentru a putea asimila cât mai bine limba franceză și limba germană. De asemenea, laboratorul cu echipamentul său se va putea folosi și la cursurile de calculatoare. Aceste computere sunt însoțite de un server performant și de o legătură la internet, dar și de un monitor de dimensiuni foarte mari pentru a lucra în rețea sub atenta observație a dascălilor.
Un al doilea laborator se adresează cursurilor de interpretare cu tot ce este necesar, inclusiv boxele de traducere cu căști, microfoane și alte echipamente. Aici se vor putea rezolva chestiuni individuale și personalizate pentru fiecare student.
Cele două laboratoare au fost renovate în integralitatea lor, nu doar dotate. Toate aceste echipamente vin să înlocuiască unele calculatoare vechi de peste 20 de ani ce și-au depășit de mult capacitatea de funcționare optimă.
Investiția a fost de circa 90.000 euro, din care 25.000 au fost asigurați de fondurile proprii ale universității. Restul de bani au venit din proiectul de dezvoltare instituțională finanțat de către CNFIS FDI. Acest fond asigură bani pentru dezvoltarea învățământului de stat.
„Pe calculatoare va fi instalat un soft profesional de traducere numit „Trados” pe care studenții vor învăța să facă traducere asistată de calculator. Mai avem un laborator de interpretare la care vom achiziționa echipamente ce vor permite managementul clasei de studenți în vederea învățării limbilor străine. Ambele laboratoare au fost renovate cu această investiție. Sperăm ca pe viitor să mai accesăm câteva fonduri pentru a le face și mai performante”, declară plin de încântare conferențiarul doctor Vasile Gherheș.