Cine nu a auzit despe simbol? Aproape toată lumea. Ce poate fi un simbol? Unii își închipuie că știu. Un grup de sapte învățăcei au pus mâna pe aparatele fotografice și au încercat să demonsteze meșterului lor că sunt dintre aceia care au dezlegat noima acestei noțiuni. Au avut și hotărârea de a pune pe pereți munca lor. Totul a fost foarte simplu. A fost nevoie doar de multă muncă și mult talent, restul vine de la sine.
Deci ce este simbolul? Ceva foarte simplu, oricine poate incerca. Ai nevoie de o cafenea si un profesor ca Onuț Danciu.
„Simbolurile ne însoțesc la tot pasul, oriunde am întoarce privirea. Doar că uneori nu avem starea, dispoziția sau ochii pregătiți să le vedem. De obicei, pentru că prea multe alte lucruri ne stau în cale. Prin lucrările lor, expozanții încearcă să îndepărteze inutilul și poleiala care de obicei ne atrag sau doar ne obturează privirea, să se apropie de miezul lucrurilor, care nu se lasă întotdeauna descoperit cu ușurință și să înțeleagă câteva din simbolurile care ne înconjoară. Sunteți așteptați cu drag la un exercițiu de eliberare de balast, de întoarcere la esență și tălmăcire de simboluri, de la care sperăm că veți pleca mai încărcați de înțelesuri sau cel puțin cu câteva întrebări în gând”, spune despre expoziție, Onuț Danciu
Profund. Simplu. Esențial. Totul concentrat într-un…. click. Șapte tineri fotografi din Timișoara încearcă să demonstreze că lumea este mai frumoasă atunci când e surprinsă în lucrurile simple. Daria Bârsan, Claudia Giurgiu, Ovidiu Giurgiu, Izabella Daiana Laczko, Klaus Sciadei, Ioana Sumai și Ionuț Tanciu, cursanți în anul al II-lea la clasa Cine-Foto a profesorului Onuț Danciu, de la Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, își reunesc lucrările într-o expoziție initulată „Simbol”. Aceasta va vedea lumina simezei, oficial, joi, 14 aprilie, la ora 18.00. Atunci, în Cafe Klapka, din Casa Artelor (Timișoara, str. Augustin Pacha nr. 8), are loc vernisajul.
Expoziția stă deschisă vreme de două săptămâni.