Bega Bulevard… dar nu pentru vaporașe, ci pentru acțiuni culturale și… rățuște

237

Încă de la prima ediţie, Festivalul Bega Bulevard, ajuns acum, iată, la de-a X-a, a dorit să atragă atenţia timişorenilor asupra importanţei canalului Bega pentru oraş şi asupra posibilităţilor de recreere, agrement, sport sau divertisment pe care acesta le oferă. Festivalul a fost gândit astfel încât să pună în evidenţă Bega din toate punctele de vedere: estetic, urbanistic, ecologic şi va concentra, pe parcursul celor două zile, activităţi culturale şi de divertisment.

”Festivalul a fost gândit astfel încât să pună în evidență Bega din toate punctele de vedere: estetic, urbanistic, ecologic și va concentra, pe parcursul celor două zile, activități culturale și de divertisment”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Locuitorii din Timișoara și turiștii nu se vor putea bucura de plimbările cu noile vaporete, întrucât încă se mai așteaptă un aviz de la guvern.

”Din punctul meu de vedere, vaporetele au voie să fie scoase pe Bega, pentru că toate au toate actele la zi, documentația tehnică, toate avizele, avizul pentru operator de transport pasageri, cum are RATT (regia de transport în comun). Nu le lipsește absolut nimic, există dreptul de canal navigabil dat prin hotărâre de guvern. Ce se întâmplă, mai departe, este și pentru mine o mare nebuloasă. Acele vapoare sunt autorizate, sunt construite cu proiect autorizat de Autoritatea Navală Română (ANR). Sunt înmatriculate de ANR, au echipajul brevetat de către ANR și operatorul de transport RATT are aviz pentru transport pasageri pe Canalul Bega. Primăria este proprietară, cu carte funciară atât pe canal, cât și pe luciul de apă”, a declarat șeful Căpităniei Portului Timișoara, Alexandru Bărboi.

Potrivit directorului RATT, Ioan Goia, ”inițiativa legislativă (pentru crearea administrației căi navigabile Canalul Bega, n.r.) care să aprobe regulamentul de navigație pe canal o are Ministerul Transporturilor, cu aviz de la Ministerele de Finanțe, Justiție, respectiv al Dezvoltării, fără Administrația Apelor”.

Agenda festivalului va cuprinde o serie de concerte, spectacole şi demonstraţii pe apă.

Orchestra militară Timișoara Big Band va deschide festivalul cu un program de promenadă, la ora 17,30, la 18 va fi deschiderea oficială a festivalului urmată, la 18,30, de o defilare a ambarcațiunilor. Programul continuă la 19, cu spectacolul Orchestrei de tineret a municipiului Timișoara, Zoli Toth Project, al oea 20 și concert Zbob și Zdub, la ora 21.

Festivalul continuă și mâine, 3 septembrie, cu următorul program:

10.00 Mini Disco pentru copii 4-10 ani, demonstraţii şi cursuri de dans – Clubul de dans sportiv Magnum Team – zona amfiteatru

11.00 Demonstraţii de dans cu show-uri tematice, Clubul de dans sportiv Magnum Team – zona amfiteatru

12.00 Spectacol „Noua poveste a Scufiţei Roşii” – Teatrul pentru copii şi tineret Merlin – zona amfiteatru

13.00 Vinilorama cu Bogdan Puriş şi Zoltan Varga

15.00 Simularea unor acţiuni de salvare în situaţii de urgenţă – Formaţiunea SALVO

17.00 Cursa răţuştelor – Clubul Rotaract Timişoara, Clubul Rotary Timişoara şi Clubul Interact Timişoara

bega-bulevard

18.30 Clar Band

19.30 Leo Iorga&Pacifica

20.30 Cargo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.