Autorităţile amintesc: deşeurile din construcţii trebuie aruncate organizat!

376

Nu de puţine ori timişorenii se plâng de mormane de deşeuri apărute peste noapte la colţ de stradă sau pe terenurile virane de la marginea oraşului. În timp ce poliţiştii nu pot să îi amendeze pe cei care încalcă legea, neprinzându-i în fapt, autorităţile locale amintesc oamenilor obligaţiile pe care le au.

Cel mai important lucru este ca firmele sau persoanele fizice care realizează lucrări de construcţii să abandoneze resturile materialelor şi molozul numai în locuri special amenajate.

„Potrivit art. 8, alin. (2), din HCL 371/2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul municipiului Timişoara, cu modificările ulterioare, producătorii/generatorii de deşeuri rezultate de la intervenţii, refaceri şi construcţii edilitar – gospodăreşti, deşeuri vegetale rezultate de la curăţarea şi întreţinerea parcurilor şi zonelor verzi, deşeuri de producţie, deşeuri periculoase rezultate din activităţi medicale, nămolurile de la spălătorii auto şi din curăţarea receptorilor pluviali, au obligaţia să prezinte anual, până la data de 15 februarie, compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, Planul de eliminare a deşeurilor pentru activităţile pe care le desfăşoară pe teritoriul municipiului Timişoara”, transmite Primăria Timişoara.

Planul de eliminare a deşeurilor trebuie depus în două exemplare, din care un exemplar vizat va putea fi ridicat de la camera 12, după 15 zile. În cazul planurilor incorecte sau incomplete, documentaţia va fi restituită la acelaşi ghişeu, urmând a se depune o nouă documentaţie, întocmită în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Nedepunerea Planului de eliminare a deşeurilor se sancţionează contravenţional, astfel:
– pentru persoane fizice cu amendă cuprinsă între 1.500 – 2.000 lei;
– pentru persoane juridice cu amendă cuprinsă între 2.000 – 2.500 lei.

Aceste documente se depun la Primăria Municipiului Timişoara, camera 12, ghişeele 1 şi 2, după următorul program:
– luni 08.30 – 16.30;
– marţi 08.30 – 18.30;
– miercuri 08.30 – 16.30;
– joi 08.30 – 16.30;
– vineri 08.30 – 16.30.

1 COMENTARIU

  1. Am 4 saci din rafie cu moloz rezultat din amenajare spatiu din imobilul in care domiciliez si cateva galeti in care a fost tyfel de zugravit.Unde il pot depune?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.