-3.8 C
Timișoara
duminică 24 noiembrie 2024

Au dat examen în mijlocul depozitelor de deșeuri din sudul Banatului! Iată ce vor face absolvenţii unui inedit curs FOTO

Zeci de elevi și profesori de la două licee din Caraş-Severin, din Oraviţa şi Anina, au învăţat să fie agent ecologic voluntar şi au susţinut examenul de absolvire în mijlocul depozitelor de deșeuri miniere și menajere din localităţile lor!

Grupul Ecologic de Colaborare Nera anunţă că, din octombrie anul trecut şi până în ianuarie anul acesta a realizat la liceele „General Dragalina” din Oravița și „Mathias Hammer” din Anina un curs de formare pentru agenți ecologici voluntari, la care au participat 84 de elevi și profesori.

Cursul de agenți ecologici voluntari a avut loc în cadrul proiectului „Voluntariat pentru protejarea lumii mirifice din sudul Banatului”, un proiect destinat implicării tinerilor în activități de voluntariat pentru protejarea și conservarea patrimoniului natural din zona parcurilor naționale și naturale plasate în sudul Banatului.

Imaginile și datele colectate la examen vor fi trimise autorităților

Examenul de absolvire a cursului a fost susținut în prima parte a lunii februarie 2016 printre depozitele de deșeuri miniere și deșeuri menajere din zona orașelor Anina, Oravița și Moldova Nouă! Imaginile și datele colectate de voluntari, la examen, vor fi trimise autorităților cu responsabilități directe în combaterea unor astfel de agresiuni împotriva mediului.

Cursul a fost absolvit de 43 de participanți, iar înmânarea diplomelor de absolvire se va face într-un cadru festiv, în timpul unui eveniment ce va fi organizat în 2 martie, în sala de festivități a Liceului Teoretic „General Dragalina” din Oravița.

Noii voluntari de la liceele „General Dragalina” din Oravița și „Mathias Hammer” din Anina, împreună cu voluntari mai vechi de la Liceul Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița, care activează în cadrul centrului de voluntariat al GEC Nera, vor monitoriza, până în noiembrie 2016, starea mediului în localitățile situate în zona parcurilor naționale și naturale Cheile Nerei — Beușnița, Semenic — Cheile Carașului și Porțile de Fier, precum și starea patrimoniului natural din interiorul parcurilor.

Foto: https://www.facebook.com/GECNERA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ediția 2024 a „Maratonului de antreprenoriat” propune comunității o nouă întâlnire cu personalități și perspective antreprenoriale de excepție

Universitatea de Vest din Timișoara pregătește o nouă ediție a „Maratonului de Antreprenoriat”, care va avea loc marți, 26 noiembrie 2024, începând cu ora...

Misiunea economică a CCIA Timiș în Canada și SUA, continuare de succes a internaționalizării afacerilor românești

În perioada 04 - 15 noiembrie a.c., CCIA Timiș a organizat o misiune economică multisectorială la Montréal și New York, dedicată întăririi relațiilor comerciale...

Citește și :