Asemenea cazuri au fost semnalate şi în Timiş! Cum au loc înșelăciunile prin metoda „accidentul”? Iată explicaţiile date de Poliţie despre… falşii poliţişti!
Metoda „accidentul”: victimele, de obicei persoane vârstnice, sunt contactate de către persoane necunoscute, care se prezintă drept polițist sau avocat, apoi le anunţă că o rudă apropiată a provocat un accident de circulație cu victime, iar pentru a nu fi arestată ori pentru a soluționa rapid și favorabil cazul, vor bani. Atenţie, e o înşelăciune!
Pentru prevenirea unor înşelăciuni prin metoda „accidentul”, polițiștii recomandă:
– Manifestați prudență în cazul în care sunteți contactați telefonic și nu dați curs solicitării de a trimite bani persoanelor necunoscute, în ciuda impulsului imediat.
– Verificați dacă rudă în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier — cereți date despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla aceasta și sunați pentru confirmare sau sunați chiar persoana în cauză pe numărul cunoscut de dumneavoastră. În astfel de situații, reprezentanții Poliției sau Parchetului nu rețin telefoanele mobile.
– În caz de accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri decât ca urmare a unei hotărâri judecătorești în acest sens sau prin societățile de asigurări. De asemenea, atât victima, cât și autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.
„Dacă sunteți contactat de un ‘binevoitor’, care vă apelează în numele unei rude apropiate, și totuși nu ați putut verifica veridicitatea informațiilor, solicitați-i acestuia o întâlnire directă și anunțați poliția la numărul de urgență 112 pentru a vă acorda sprijin, nu mergeți la aceste întâlniri decât însoțiți reprezentanții poliției”, precizează… adevăraţii oameni ai legii.
În cazul în care sunteți martorul sau victima unei astfel de infracțiuni, rețineți cât mai multe detalii și apelați în cel mai scurt timp numărul de urgență 112.
Citeşte: A încercat metoda „accidentul” şi la Timişoara, dar nu i-a mers. Acum e în arestul Poliţiei-VIDEO