Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 își lărgește echipa

90

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană lansează un apel public în vederea constituirii unor grupuri de consultanță ce urmează să evalueze propunerile de proiecte pentru programul cultural din perioada 2019 – 2021, din cadrul apelului deschis „SEARCHLIGHT”.

Conform dosarului de candidatură, asociația și-a asumat organizarea unui apel deschis de proiecte la finalul fazei de Start-Up. În urma acestui apel, denumit „SEARCHLIGHT”, vor fi identificate idei și concepte noi care vor fi implementate în perioada 2019-2021. În acest sens, sunt constituite grupuri de specialiști care să evalueze, să ofere consultanță și să contribuie la dezvoltarea acestor propuneri.

În prima etapă vor fi constituite trei grupuri de consultanță, care vor contribui la selecția proiectelor ce urmează să fie propuse în cadrului unui apel deschis ce va avea loc la finalul acestui an.

Vor exista trei linii de proiecte, iar pentru fiecare dintre acestea va fi constituit câte un grup interdisciplinar de consultanță, cu rol de juriu, format din:
• un curator
• un operator cultural/ un artist
• un urbanist/arhitect/city-specialist
• un membru al comunității academice
• un membru sau colaborator al Unității Artistice a TM2021

Cele trei domenii pe care vor fi constituite grupurile de consultanță sunt strâns legate de cele trei teritorii culturale menționale în dosarul de candidatură:

1. LOCURI
• Moștenire
Proiecte legate de istorie, memorie colectivă, arhive, rădăcini, diversitate, credință;
• Oraș
Proiecte legate de urbanism, arhitectură, design, sustenabilitate, guvernanță, jurnalism;
• Arte vizuale
Instalații, artă în spații publice;

2. OAMENI
• Generații
Proiecte care se adresează diferitelor generații (copii, adolescenți, seniori), educației
(formală, informală), îngrijirii etc.
• Cartiere
Proiecte ce se adresează comunităților;
• Emoție și mișcare
Proiecte care implică activități sportive, mișcare etc.

3. CONEXIUNI
• Festivaluri și acțiuni în aer liber
Proiecte care transformă spațiile publice în scene de spectacol;
• Evenimente
Conferințe, târguri, festivaluri;
• Arte performative
Muzică, Teatru, Operă, Dans, co-producții, guest performances;

Fiecare grup de consultanță constituit se va focusa pe unul din cele trei domenii și va consilia Unitatea Artistică a Timișoara 2021 atunci când va fi nevoie să evalueze sau să aprobe proiecte noi sau în derulare.

Pentru a aplica, fiecare candidat trebuie să trimită un CV însoțit de o scrisoare de
motivație la adresa searchlight@timisoara2021.ro până la data de 12 noiembrie 2018, iar regulamentul procesului de selecție poate fi consultat la următorul link: https://goo.gl/jAzKeC

Participarea este deschisă oricărui cetăţean român, fără restricţii de domiciliu, experienţă artistică, sex, vârstă, etc. Nu pot participa la acest concurs angajații și membrii Consiliului Director al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană și nici rudele de gradul I și II ale acestora.

Candidații nu pot fi asociați vreunui proiect care beneficiază de finanțare sau e realizat în colaborare cu Timișoara 2021; și nu pot fi implicați direct în proiectele ce urmează să fie propuse spre finanțare în apelul deschis „SEARCHLIGHT” ce va fi lansat la finalul acestui an.

Dreptul de participare la concurs este anulat automat în situația în care o persoană furnizează date sau informații false, eronate sau necorespunzătoare sau dacă organizatorul consideră că aceasta a încercat să fraudeze mecanismul de concurs.

Decizia finală cu privire la selecția membrilor grupurilor de consultanță va fi luată de board-ul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană și va fi făcută publică până la data de 14 noiembrie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.