O reţetă delicioasă de drob de miel, extrem de simplă, specifică sărbătorii de Paşte!
Ingrediente:
1 kg măruntaie de miel – ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină
150 g unt sărat
2 cepe mari
6 ouă mari
3 legături de ceapă verde, tocate mărunţel
3 legături usturoi verde, mărunţit
100 g smântână
1 prapur de miel
2 legături pătrunjel, mărunţit
2 legături mărar, mărunţit
sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Se spală organele şi se pun la fiert, după ce sunt gata le dăm prin maşina de tocat înpreună cu carne de porc. Ceapa, usturoiul şi pătrunjelul se vor toca mărunt după ce au fost bine spălate şi se vor amesteca cu compoziţia de carne şi măruntaie se adaugă cele patru ouă crude, se condimentează după plac şi se omogenizează bine toată compoziţia. După aceea se unge o tavă cu ulei şi se aşează un strat de compoziţie şi se ornează cu ouă fierte tăiate rondele, iar se adaugă un strat de carne iar la sfârşit ouă.
Sursa: www.realitatea.net