Apa minerală ce curge la izvorul dintr-un sătuc timișean va ajunge pe mesele europenilor

7121

Apa minerală de la Izvorul ”Sfântul Petru” din Sacoșu Mare ar putea ajunge pe mesele locuitorilor din toată Europa. Un grup de investitori germani este hotărât să investească milioane de euro, pentru a dezvolta acolo o afacere profitabilă.

Îmbuteliată în anii `90 de un om de afaceri german, apa carbogazoasă a dispărut de pe piață în urma unor probleme financiare legate de investiție. Acum, un grup de şapte in­vestitori, tot germani – medici şi ingineri din Steihingen, sunt interesaţi să readucă la viaţă izvorul “Sfântul Petru” de la Sacoşu Mare, descoperit din întâmplare în perioada co­lec­ti­vizării şi folosit mult timp pentru adăparea animalelor de la CAP-ul din localitatea Sa­co­șu Mare.

“Am avut parte de vizita unui grup de şapte persoane din Germania, care s-au asociat şi vor să re­des­chidă Izvorul Sfântul Petru. Printre ei se află şi un fost lo­cuitor al Darovei, care are o firmă foarte prosperă în Stei­hin­gen şi aşa au aflat de acest izvor. Au văzut că nu se poate cumpăra de la nimeni, pentru că acolo există un litigiu. S-au in­te­resat la Societatea Naţio­na­lă a Apelor Minerale, de care aparţine izvorul, care de asemenea este interesată ca el să fie exploatat. Noi, Primăria, avem un teren acolo şi in­ves­ti­ţia se poate realiza. Trebuie doar să-l intabulăm, astfel că în acest sens am demarat pro­ce­durile. După aceea, su­­pra­faţa va fi scoasă la lici­ta­ţie”, a declarat Sorin Tilihoi, pri­ma­rul Darovei.

Apa a fost analizată în Germania şi Franţa

Investiţia nemţilor s-ar putea ridica la circa 2 – 3 milioane de euro.

”Intenţia acestui grup de oameni de afaceri este de a exporta apa de la Sacoşu Mare. I-au făcut analize în Germania şi Franţa şi a reieşit că apa este de cea mai bună calitate. Vor îmbutelia două tipuri de apă – minerală şi naturală, care să-şi păstreze proprietăţile din adâncuri”, a mai spus edilul şef.

După 1990, fabrica de îmbuteliere, care a existat pe teritoriul co­mu­nei Darova, a fost practic, prima afacere pri­vată din do­meniu, iar cei apro­ximativ 15 angajați lu­crau în două schim­buri pentru a distribui în magazine câteva mii de litri zilnic. O mare cantitate de apă minerală din forajul de la Sacoșu Mare ajungea şi la minerii din Valea Jiului.

Ape car­bogazoase bogate în mi­ne­ra­le prețioase pentru sănă­ta­te au mai fost des­coperite și pe raza comunei Bârna, unde a fost forată o sursă subterană la apro­xi­mativ 200 de metri adâncime, iar animalele se răs­față cu apa care curge la robinet. Până şi gospodinele au descoperit că apa minerală fo­losită la spălat scoate im­­pe­cabil murdăria din rufe sau co­voare.

sursă: redesteptarea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.