Ancheta de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad cu privire la refolosirea perfuzoarelor la una dintre secţii, fapt reclamat de pacienţi, a scos în evidenţă lipsuri în gestiune de peste 5.000 de lei, care au fost imputate unei asistente-şefe, însă nu s-au dat sancţiuni privind acuzaţia de refolosire a materialelor medicale de unică folosinţă.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad, care ceruseră ancheta internă în spital în urma sesizărilor făcute în luna iulie de pacienţi, au declarat, pentru agerpres, că s-a descoperit că lipseau din gestiune materiale medicale de la Secţia Medicină Internă, în special perfuzoare. Paguba a fost calculată la 5.224 de lei şi a fost imputată asistentei-şefe de pe secţie, căreia i se reţine suma din salariu, timp de cinci luni.
„Preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, a fost sesizat, la vremea respectivă, cu privire la anumite nereguli şi a solicitat conducerii spitalului efectuarea unei anchete interne. În urma acesteia, ni s-a comunicat existenţa unor minusuri în gestiunea secţiei, care au fost imputate gestionarei. Rezultatul anchetei nu ne mulţumeşte, dar, din punct de vedere legal, preşedintele Consiliului Judeţean nu are alte atribuţii de verificare sau imputare în ceea ce îi priveşte pe angajaţii spitalului. Este o situaţie regretabilă şi ne dorim ca ea să nu se repete la niciuna dintre secţii“, a precizat directorul de comunicare şi strategii din cadrul CJ Arad, Andrei Ando.
În urma anchetei din spital, personalul medical nu a fost sancţionat pentru că ar fi refolosit perfuzoarele, după cum reclamaseră unii pacienţi.
Conducerea SCJU Arad a sancţionat însă, cu avertisment scris, un medic de pe secţie, pe Mihaela Glisici, după ce unele asistente au declarat că aceasta ar fi fost în spatele declanşării scandalului prin provocarea cel puţin a unei paciente să facă reclamaţie la CJ cu privire la refolosirea perfuzoarelor.
Mihaela Glisici a contestat însă decizia de sancţionare la Tribunalul Arad, în 17 septembrie, însă deocamdată nu a fost stabilit un termen pentru judecare. Refolosirea perfuzoarelor a fost reclamată doar la Secţia Medicină Internă, care avea, în acel moment (luna iulie – n.red.), internaţi aproximativ 40 de bolnavi.