Legislația nu permite intervenția pe terenurile private cu ambrozie. Polenul nu e monitorizat în Timișoara, spune viceprimarul Lațcău.
Iată ce a spus viceprimarul în dialogul purtat vineri (30 iulie), în matinalul Radio Timișoara, cu realizatorul Lavinius Petreanu:
”Contractele cu spațiile verzi nu sunt în avantajul cetățenilor. ”Avem patru zonee de care se ocupă trei firme diferite, iar o parte dintre activități se suprapun cu cele ale firmelor de salubrizare.~ […]. Sunt multe contracte și rămân zone neglijate.
Din păcate avem foarte multe terenuri private, mai ales la marginea orașului – zona Procopiu-Tristan Tzara (străzi evidențiate în imaginea Google Earth de mai jos, sunt la limita cu Dumbrăvița) din nordul orașului , dincolo de Dechatlon , care nu sunt întreținute. Singura reacție pe car e putem s-o avem e să amendăm proprietarul terenului, că nu-și întreține suprafața. Din păcate nu putem să intervenim pe terenurile private, aici este o problemă legislativă, ideal ar fi să putem să intervenim și ulterior să imputăm costul intervenției (nu avem din păcate această posibilitate).”
Într-adevăr ambrozia este o problemă la nivel metropolitan , e o plantă care pândește (?) toată zona din jurul Timișoarei, ieșind de pe teritoriul orașului. Dacă mergem pe câmpurile din jur, de la (Moșnița ?) Giroc, Săcălaz sau din nord(ul Timișoarei) găsim, de asemenea zone extinse unde terenul e abandonat sau nu e folosit și e împânzit practic de ambrozie. Avem nevoie de o abordare la nivel integrat și colegul meu Cristi Moș de la CJ a lucrat la o propunere ca să avem o abordare integrată la nivel de zonă metropolitană.
Avem (la Timișoara n.red.) un sistem de monitorizare prin sesizări (! ) […] Primim sesizări și răspundem la ele sau tundem conform programului, de câteva ori pe lună, terenurile.”
Sursa: Radio Timișoara
[…] Continuarea aici: Ambrozia rămâne o problemă nerezolvată la Timișoara și în localitățile din jur […]