Legea privind dublarea alocațiilor copiilor, de la 1 august 2020 a fost atacată de Guvern.
Executivul a susținut că nu există prevăzute sursele de finanțare.
„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a decis Curtea Constituțională a României, potrivit Mediafax.
Decizia este definitivă şi general obligatorie și se comunică Președintelui României.
Legea privind dublarea alocațiilor copiilor, de la 1 august 2020 a fost atacată de Guvern, care a susținut că nu există prevăzute sursele de finanțare.
La începutul lunii iunie Camera Deputaţilor a respins ordonanţa de urgenţă a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor. Decizia a fost luată cu 209 voturi „pentru”, trei „împotrivă şi 98 de abțineri.
Legea care prevede dublarea alocaţiei de stat pentru copii a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis la începutul acestui an. Astfel, alocaţia ar creşte de la 150 de lei la 300 de lei, iar pentru copiii cu dizabilităţi ar ajunge la 600 de lei.
Sursa: observatornews.ro