Nu de mult, șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, anunța, într-o conferință de presă, trecerea în barca social-democraților a unuia dintre șefii Pro România Timiș, Adrian Pau.
“Astăzi Biroul Județean al PSD va vota protocolul de colaborare cu Pro România. Prin această colaborare domnul Pau va deveni vicepreședinte al PSD Timiș, iar la alegerile viitoare vom avea candidați comuni. Primul articol al acestui protocol va fi denunțarea protocolului dintre cei de la Pro România și PNL, iar al doilea articol va fi un protocol între PSD și Pro România. Domnul Adrian Pau, președinte al Pro România Timiș va deveni vicepreședinte al PSD Timiș, urmând ca la alegerile din 2024 să avem candidați comuni“, a spus Alfred Simonis în conferința de presă, despre care puteți citi AICI.
Marți, 28 februarie, consilierii județeni din Timiș s-au întrunit într-o ședință pentru a vota noul cost al proiectului de extindere la patru benzi a drumului prin Dumbrăvița până la autostrada A1, de 154 de milioane de lei, pe care Buletin de Timișoara l-a denumit o adevărată “bombă cu ceas“.
Înainte de ședința respectivă singurul partid care s-a poziționat clar a fost PSD Timiș, care a anunțat că prin acest proiect Alin Nica poate produce falimentul primei administrații publice județene din România, așa cum puteți citi AICI.
După dezbateri sterile și acuzații de incompetență sau acordarea de contracte către firmele de partid proiectul a trecut de votul aleșilor cu 24 de voturi pentru și 6 abțineri.
Cele șase abțineri au fost ale consilierilor județeni PSD, iar cele 24 au fost compuse din voturile PNL, USR, foștilor PLUS-iști din USR și…surpriză, Pro România.
Așadar, de la prima ședință, consilierii județeni ai Pro România nu au dat doi bani pe cuvântul șefului PSD Timiș, Alfred Simonis, și au votat cu PNL, de unde întrebarea dacă PSD Timiș este cu adevărat guvernat și de către cine, din moment ce anunțurile privind transferuri de primari, cum a fost cel al edilului din Săcălaz, Nicu Viorel, sau recentul protocolul cu Pro România, nu se verifică în realitate.
La fel de surprinzător a fost și comportamentul consilierilor județeni ai USR Timiș, care au votat proiectul respectiv, dar apoi au remis un comunicat de presă în care îl acuză ridicol pe….ATENȚIE, administratorul public al CJ Timiș, Marian C. Vasile, de situația în care se află proiectul de extindere la patru benzi a drumului prin Dumbrăvița. Mai puțin și era acuzat portarul Consiliului Județean, în încercarea disperată de fi scos cu basma curată Alin Nica, însă manevra USR-ului nu arată decât că Alin Nica este șef doar cu numele al CJ Timiș, fiind de altfel cunoscut faptul că este primul șef al administrației județene care a fost acuzat public că nu trece pe la locul de muncă încredințat de cetățeni, iar instituția este condusă de diverse cercuri de interese al PNL, fără cap și fără coadă, haosul fiind la el acasă. De unde și întrebarea de ce au votat atunci acest proiect?
„Trebuie să tragem un semnal de alarmă serios: Consiliul Județean Timiş este în pericol de a pierde finanțarea europeană pentru DJ 691, drumul ce leagă Timișoara de autostrada A1 prin Dumbrăvița! USR Timiş a atras atenția încă din 2021, că execuția drumului de la Dumbrăvița stagnează, iar contractul trebuie reziliat. Acest lucru ar fi relansat de atunci proiectul și nu am fi ajuns în situația critică de acum. Proiectul a fost gestionat de administratorul public, Marian Vasile, iar starea dezastruoasă în care se află acum proiectul i se datorează. Rezilierea contractului a venit abia în septembrie 2022, la mai mult de un an de la momentul în care USR Timiş a propus această soluție: mai mult de un an pierdut, în care nu s-a lucrat aproape nimic! Cum se justifică administrația județeană PNL în faţa timișenilor care și-au stricat mașinile și au îndurat cozi enorme un an întreg din cauza ignoranței lor? Data limită oficială până când lucrările pot fi decontate prin fonduri europene este 31 decembrie 2023, iar cel mai optimist calendar propus ieri în plenul Consiliului Județean depășește cu mai mult de 5 luni această dată. Ceea ce ar putea fi cea mai mare și mai importantă investiție a Consiliului Județean Timiș se poate transforma într-un eșec istoric datorită inacțiunii lui Alin Nica și Marian Vasile!”, arată USR Timiș.
Așadar, avem de pe o parte un șef, Alin Nica, dar fără instituție, din moment ce nu este răspunzător de ce se întâmplă în administrația pe care ar trebui să o conducă, iar pe de altă parte un șef, Alfred Simonis, dar fără partid, din moment ce un protocol proaspăt anunțat nu este respectat cu o nonșalanță debordantă, punându-l într-o postură ridicolă.