Mai sunt doar câteva zile în care mai puteți vizita expoziția „OUR BODY: Universul Interior” ce are loc la Timișoara la Muzeul Banatului, Bastionul Maria Theresia. Cu un puternic accent pe educație, sănătate și prevenție, expoziția „OUR BODY: Universul Interior” vrea să crească interesul publicului pentru cunoașterea propriului corp și să evidențieze importanța alegerilor cotidiene. Zeci de panouri explicative și asistenți cu pregătire medicală sunt gata să răspundă întrebărilor oaspeților. 28 aprilie este ultima zi deschisă publicului larg.
“Multă lume ne întreabă dacă vom prelungi expoziția, așa cum s-a întâmplat la Cluj-Napoca, prima noastră oprire în România, dar din păcate, săptămâna aceasta și săptămâna viitoare sunt ultimele zile pe care le putem petrece alături de gazdele noastre primitoare de la Muzeul Banatului. Ne bucurăm că multe grupuri de elevi și-au anunțat vizita în Săptămâna Altfel și că reacțiile lor sunt entuziaste”, spune Heidi Pinchal, purtător de cuvânt al expoziției.
„Printr-o interesantă paralelă, Bastionul Maria Theresia, monument-emblemă ce cuprinde cea mai mare parte a zidului de apărare a vechii Cetăți a Timișoarei, a servit drept gazdă unui alt eveniment istoric în viața orașului, un eveniment unicat în care educația, sănătatea și prevenția sunt în prim plan și mulțumită căruia, sperăm noi, zeci de mii de oameni au învățat, în ultimele trei luni de zile, importanța alegerii și menținerii unui stil de viață mai sănătos. Ne luăm pe această cale la revedere de la un public fabulos și vă mulțumim tutor pentru interesul arătat!” adaugă Heidi Pinchal.
Dintre totalul vizitatorilor care au trecut până acum pragul expoziției la Timișoara, 47% au fost adulți, 28% au fost studenți și pensionari, 14% au venit în grupuri organizate de școli de stat și private, 8% au fost elevi și liceeni care au venit independent, iar 3% au vizitat Bastionul Maria Theresia alături de familii.
Expoziția „OUR BODY: Universul Interior” este o călătorie extraordinară în interiorul organismului uman, revelând misterele anatomiei și fiziologiei cu ajutorul a peste 200 de exponate – corpuri umane reale și secțiuni. Cu un puternic accent pe prevenție, sănătate și educație, expoziția vrea să crească interesul publicului pentru cunoașterea propriului corp și să-și convingă vizitatorii de importanța alegerilor cotidiene, nevoia de o nutriție corectă, sport regulat, un stil de viață sănătos, prezentând impactul unor obiceiuri nocive precum fumatul sau consumul excesiv de alcool. Zeci de panouri explicative și asistenți cu pregătire medicală sunt gata să răspundă întrebărilor oaspeților.
Programul de vizitare este zilnic, de luni până duminică, între orele 10.00 și 21.00 (ultima intrare de la ora 20.00), iar copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.