Unul din visurile oricărui agricultor sau fermier, este de a putea apela la ceva bani atunci cand are nevoie. Statul mai dă câte ceva prin așa zisele subvenții dar legislația este neclară veșnic și birocrația mare. În general banii vin târziu de tot când omul își pierde orice speranță.
Acum a apărut și la noi, în Banat, o instituție de tip bancar care se adresează direct producătorilor din agricultură, indiferent de domeniul de activitate: cultura mare, viticultură, zootehnie sau culturi de nișă mai puțin cunoscute de marele public. Unul din liderii băncii, Robert Rekkers, a prezentat noul birou care se va ocupa de întreaga zonă de vest a țării. Nu au căutat un sediu modern în plin centrul orașului. În viziunea lor este mai bine la marginea municipiului, pentru a fi mai apropiați de agricultori și fermieri. De peste zece ani, Agricover este principalul finanțator al fermierilor din țară. Acum vor face acest lucru și în zona Banatului. Orice fermier vine cu o propunere de plan și după o discuție poate semna actele. În termen cât de scurt primește banii, iar plata începe atunci când poate să-și valorifice optim produsele.
Aici se construiesc soluții flexibile și eficiente, care contribuie la dezvoltarea partenerilor.
Este important să se înțeleagă faptul că nevoile fermierilor se schimbă, așa că și banca se adaptează constant, pentru ca soluțiile oferite să țină pasul cu un domeniu în plină dezvoltare. Avantajul competitiv al partenerilor din agricultură rezultă din abordarea personalizată a fiecărui caz.
Prin spiritul antreprenorial și expertiza acumulată, se construiesc acele direcții inovatoare de abordare a pieței, care propulsează afacerile partenerilor în rândul celor mai stabile afaceri din domeniul agribusiness.
Misiunea Agricover pare simplă dar presupune multă înțelegere a mecanismelor agricole:
„Credem într-o agricultură modernă și performantă. Vrem să devenim un dezvoltator de valoare și un creator al culturii succesului în agribusinessul din România. Prin spijinul nostru, tot mai multe inițiative ale fermierilor români se transformă în povești de succes. Agricover este o verigă cheie care susține eficiența întregului lanț valoric al agriculturii și industriei alimentare. Întreaga echipă de specialiști participă activ la dezvoltarea unei agriculturi performante prin intermediul inovației și expertizei solide în agribusiness”.
Scopul principal al deschiderii acestui birou este, de fapt, acela de a apropia cât se poate de mult finanțarea de producția agricolă. Agricover Credit vine mai aproape de fermieri cu scopul de a oferi un real suport și de a susține agricultura modernă și performantă. Asta nu înseamnă însă că orice firmă, fără un plan serios, poate primi bani numai pentru simplu fapt că așa vrea. Agricover Credit are un angajament ferm în finanţarea clienţilor performanţi, care generează o agricultură profitabilă, o sursă de prosperitate.
Beneficiile deschiderii unei filiale Agricover Credit în Banat este evident. Rolul filialei în eficientizarea activităţii de creditare în regiune. Adică tocmai aici unde există premizele unor producții constante și cu posibilități de plasare a marfurilor la timp.
Scopul băncii este de a fi aproape de fermieri. Echipa Agricover va rămâne la fel de mobilă pe teren, disponibilă să ofere consultanţă şi ajutor în cel mai scurt timp posibil. Sediul de aici va face ca activitatea Agricover Credit să aibă un plus de operaţionalitate şi eficienţă. Atuurile soluţiilor de creditare Agricover Credit sunt scoase în evidență și de principalii clienți: promptitudine, personalizare, inovaţie.
Agricover Credit are un angajament ferm în finanţarea adaptată la nevoile fermierilor, răspuns prompt la solicitări și soluții inovatoare de creditare a necesarului de dezvoltare.
Produsele Agricover Credit sunt croite pentru a răpunde nevoilor fermierilor, având la bază expertiza vastă în finanțarea agriculturii, precum și experiența Grupului Agricover în relaţia cu fermierii.
Una din cele mai noi oferte, care a demarat în noiembrie anul trecut și se dovedește un real succes este așa numitul program „motorina”. Fermierul dă comandă pentru motorina necesară. Banca o achiziționează la cel mai mic preț al zilei iar cel târziu peste o zi este în câmp, la utilajele care lucrează terenul. Fermierul o va plăti când este cu marfa vândută, fie în vară la culturile păioase, fie chiar în toamnă, în cazul porumbului.
(P)