Anul 2016 a fost un an foarte bun pentru Aeroportul Internațional Timișoara, deoarece au fost introduse destinații noi, zboruri interne și externe, noi companii care și-au deschis baza de operare la Timișoara. Toate acestea s-au regăsit și în creșterea numărului de pasageri, a numărului de zboruri, precum și în creșterea cantității de marfă transportată spre și dinspre Timișoara.
”2016 a fost un an excelent pentru aeroportul din Timișoara, an în care două companii aeriene de pasageri au început operarea spre noi destinații interne și internaționale, care au mărit frecvențele spre alte destinații. O companie importantă de transport marfă -lider internațional în domeniu- a realizat o bază de operare la Aeroportul Timișoara. În acest an, ne putem mândri cu 6 destinații noi, astfel încât în prezent există 22 de destinații disponibile direct din Timișoara. Pe timpul verii am avut și cele 6 destinații de vacanță. Putem spune că ne-am depășit obiective propuse. Într-un an de zile am depășit 1 milion de pasgeri şi, totodată, am reușită să extindem aerogara. Acum suntem în curs de a obține conversia europeană a certificatului de funcționare. De asemenea suntem în curs de elaborare a unor proiecte majore de extindere a aerogării. Ne așteptăm ca până în 2018, traficul să se dubleze, iar numărul pasagerilor să depășească cifra de 2 milioane”, declară Daniel Idolu, directorul general al Aeroportului Timișoara.
În 2016, administrația aeroportului estimează un număr de 1 – 1,5 milioane de pasageri, cu o creștere de aproximativ 25%, față de anul precedent. O creștere de 22% se înregistrează și la numărul de zboruri, peste 11.600 de zboruri, înregistrate în cadrul aeroportului. Destinațiile favorite ale timișorenilor din acest an, au fost: București, Munchen, Londra și Milano-Bergamo.
Pentru anul viitor, la numărul de pasageri se estimează o creștere de aproxmativ 50% față de anul 2016, traficul ajungând la aproximativ 1.700.000 pasageri transportați, iar în 2018 se va mai înregistra o creștere de cel puțin 11%. Astfel, aeroportul va atinge un număr de 2 milioane de pasageri pe an. De menționat este și procentul de creștere al volumului preconizat în 2017, față de 2014, și anume 272%.
O altă investiție făcută în acest an a fost în zona de parcare, unde au fost create 240 de locuri de parcare, suplimentând astfel cele 509 locuri deja existente. Investiția s-a ridicat la 126.000 euro și va conduce la descongestionarea parcării auto. Investițiile privind următorii doi ani vor depăși suma de 10 milioane de euro, sumă ce include dotarea și modernizarea infrastructurii Aeroportului Timișoara.