Amatorii de senzaţii tari au profitat de faptul că râul Bega a fost acoperit de un strat gros de gheaţă. Fără să se gândească la consecinţe, mai mulţi tineri s-au aventurat pe canalul îngheţat. Totul pentru puţină distracţie.
Reprezentanţii Apelor Române Banat le atrag atenţia patinatorilor de ocazie că riscă foarte mult, pentru că nimeni nu ştie exact cât de groasă este gheaţa. De asemenea, dacă se întâmplă accidente, răspunzători sunt chiar cei care au pornit pe apa îngheţată.
De asemenea, oficialii Apelor Române spun că mai multe râuri din judeţ au îngheţat şi le cer timişenilor care locuiesc în comunele şi oraşele tranzitate de aceste cursuri de apă să nu le traverseze, chiar dacă tot luciul este îngheţat.
„În condiţiile în care, conform prognozei, în Banat, în următoarele zile vremea va fi geroasă, cu valori termice situate frecvent sub -15 grade Celsius, Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB) vă informează că pe râurile din bazinele hidrografice administrate se înregistrează formaţiuni de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) şi care nu afectează deocamdată curgerea normală a apei, fiind fenomene obişnuite pentru această perioadă. Mai precis, pe tronsoane de pe râul Bega Veche, de pe râul Timiş şi afluenţi, de pe râul Moraviţa, şi râul Bârzava superioară şi amonte de lacuri, dar şi pe unii afluenţi ai Caraşului există poduri de gheaţă cu ochiuri sau formaţiuni de gheaţă plutitoare, stratul de gheaţă situându-se între 5-15 cm grosime. Specialiştii ABA Banat atrag atenţia riveranilor să nu se aventureze să treacă cursurile de apă pe aceste sectoare periculoase. Deoarece temperaturile foarte scăzute se vor menţine şi în zilele următoare, suprafeţele îngheţate de pe cursurile de apă se pot extinde”, anunţă ABA Banat.