1.1 C
Timișoara
joi 19 decembrie 2024

Activitatea Universității Politehnica Timișoara în mediul online a crescut de 45 de ori

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Campusul Virtual al UPT, continuă să furnizeze educație de calitate și în situația actuală de criză. Atât studenții, cât și cadrele didactice, au la dispoziție toate resursele pentru a accesa, respectiv furniza, în continuare educație la cel mai înalt nivel de calitate. Echipa Centrului de e-Learning furnizează suport continuu cadrelor didactice printr-o serie de webinarii (seminarii online) de training în utilizarea celor mai moderne resurse de predare online.

Studenții Universității Politehnica Timișoara, precum și cadrele didactice, au la dispoziție atât tutoriale video de utilizare a Campusului Virtual (CVUPT), a altor resurse și unelte online, cât și resurse educaționale deschise, pentru a asigura continuitatea procesului didactic exclusiv online. Acum sunt peste 25.000 de utilizatori în CVUPT ( https://cv.upt.ro/ ), cantitatea de informații pentru cele peste 2850 de cursuri de la Licență și Master este de 45 de ori mai mare decât cea din urmă cu două săptămâni, iar activitatea a crescut exponențial, ajungând la 180.000 pe zi, cu peste 25.000 de emailuri și notificări pe zi.

În plus, pentru a asigura suport continuu în învățământul online, echipa Centrului e-Learning susține zilnic webinarii (seminarii online) dedicate cadrelor didactice din cadrul UPT. La seria de 7 webinarii desfășurate până acum au participat zilnic între 160 – 280 de cadre didactice, dar ele sunt sunt online atât în CVUPT cât și pe platforme video și pe site-ul elearning.upt.ro . Aceste webinarii sunt disponibile online, liber și sunt accesate și de cadre didactice de la alte universități, UPT contribuind și astfel la sprijinirea mediului educațional românesc în această perioadă.

Seminariile online au fost susținute de către dr. Diana Andone, directorul CeL, și au abordat teme precum utilizarea Campusului Virtual al UPT și modalitățile de integrare a cursurilor pe platformă, resurse și cursuri online libere și de videoconferință în CVUPT și Zoom, exemple practice de a preda și examina studenții online, prin CVUPT sau modalități de integrare a cursurilor de tip MOOC (Massive Open Online Courses) în cursuri. Fiecare sesiune online a fost prevăzută cu o secțiune de întrebări și răspunsuri, iar în data de 23 martie 2020 sesiunea a beneficiat de interacțiunea directă cu conf.dr.ing. Florin Drăgan, rectorul UPT.

O serie de tutoriale de utilizarea a Campusului Virtual al UPT ( https://elearning.upt.ro/ro/campus-virtual/ ) dar și a altor unelte online, foarte utile și accesate în această perioadă, au fost realizate în ultimul an în colaborare cu studenții de la programul de master Tehnologii Multimedia. Studenții sunt continuu implicați și în dezvoltarea și sprijinul continuu al activității online, printr-o strânsă comunicare online, dar și prin suportul acordat colegilor din anii mai mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Două contracte de finanțare prin PNRR destinate dezvoltării infrastructurii Universității de Vest din Timișoara (UVT)

La Ministerul Educației, ministrul Ligia Deca a semnat, alături de directorul general administrativ UVT, Laurențiu Georgescu, cele două contracte de finanțare aferente proiectelor din...

Universitatea Politehnica Timișoara investește încă 22 de milioane de lei pentru un campus verde și inteligent

Universitatea Politehnica Timișoara a semnat, în 17 decembrie 2024, un nou contract de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), având ca...

Citește și :