După o jumătate de sezon, cel de toamnă, în care cel mai bine plasat (din punct de vedere al eșalonului în care evoluează) club timișorean și bănățean, ACS Poli, a folosit aproape exclusiv jucători români, în această iarnă s-a schimbat, din nou, foaia. S-a revenit la vechea și păguboasa politică a aducerii de jucători străini.
Repetăm: nu suntem împotriva jucătorilor străini, dar să fie de valoare! Mă rog, mai valoroși decât ce ai în țară. Nu e, însă, cazul.
Ultimele două achiziții ale alb-violeților de Liga I sunt doi croați.
Josip Soljic, 30 de ani, mijlocaș închizător, venit de la Inter Zapresic, locul 7 în prima ligă a țării sale. A mai jucat, printre altele, la NK Zagreb, Zbrojovka Brno (Cehia), Milsami Orhei (R. Moldova).
Josip Fucek, 32 de ani, atacant, adus de la Vikingur Reykjavik, locul 7 (din 12) în clasamentul final pe 2016 al primei divizii islandeze. Nu comparați naționala Islandei, care a impresionat la Euro, cu întrecerea internă! Niciunul dintre cei 23 din lotul reprezentativei care vara trecută a bătut Anglia nu provenea din campionatul intern. Un singur alt club mai cunoscut are Fucek în CV, e vorba de RNK Split. A fost și internațional de juniori, doar cinci selecții totale, la U16 și U17. Și acum, atenție: în sezonul de toamnă al anului trecut, atunci când a jucat, n-a bifat nici măcar un meci integral, fiind de doar două ori titular din 10 posibilități!
Domnule Sorin Drăgoi, domnule Rică Neaga, domnule Ionuț Popa! Ce rost are, domnilor, să luați jucători de peste 30 de ani, care n-au jucat cine știe ce, când clubul are unul dintre cele mai bune centre juvenile din țară?
Cu Leopold Novak, fundașul stânga de 27 de ani venit în septembrie, ACS Poli are acum trei croați. Și niciun sârb. Deși sârbii sunt la fel de buni fotbaliști, Serbia e țară vecină și atât de apropiată Timișoarei, iar inimile celor din comunitatea sârbă din Banat ar putea fi atrase, astfel către club…
Domnule Stăncioiu, părerea mea este că titlul și ultimul paragraf nu sunt potrivite pentru un ziar timișorean; ca să nu spun bănățean. În Timișoara și în sate din jurul Timișoarei trăiesc croați și alți asimilați acestora. O parte dintre germani și maghiari (nu numai) au descendență croată. Apropo de „inimi”: și alții decât sârbii le au ca loc de generare a sentimentelor. Indiferent de scopul mesajului dvs. cred că acesta nu este oportun nici măcar în context sportiv.
pai e foarte simplu … clubul nu poate transfera extracomunitari … si sarbii …
Am vrut sa scriu ceva urat legat de acest articol dar am vazut ca George a scris acelasi lucru, dar frumos. Bravo George N.
Si eu spun la fel. Jucatori straini de valoare, daca nu, o sansa pentru ai nostrii!