Peste 200 de asistenți maternali dar și copii aflați în centrele de plasament din Timișoara și Timiș au aflat ce este acela abuz, dar și care sunt semnele neștiute ale abuzului în rândul copiilor.
În cadrul întâlnirilor, specialiștii din cadrul DGASPC, dar și polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, alături de experți din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara, i-au informat pe asitenții maternali, dar și pe copii despre cum să prevină formele de abuz, dar și cum pot acționa.
Aceștia au aflat și despre Telefonul Copilului 119. Este o linie specială de telefonie, unde cetățenii pot semnala cazurile de abuz și neglijare a minorilor. „La acest număr de telefon poate suna, 24/24 ore, orice persoană care are cunoștință despre un copil aflat într-o situație dificilă: copii aflați în situații de risc, abuz, neglijare, exploatare, părinți, vecini, cunoscuți, cadre didactice, practic orice cetățean care cunoaște un caz al unui copil aflat în dificultate sau pericol”, au transmis reprezentanții DGASPC Timiș.
Întâlnirile cu scopul informării au fost desfășurate în Timișoara, dar şi în comunele Bethausen şi Pişchia, în perioada 18 iulie – 7 august.
Întâlniri asemănătoare vor mai avea loc și în alte localități din județ, până la sfârșitul vacanței.