3 C
Timișoara
joi 14 noiembrie 2024

Abateri financiare grave la Consiliul Județean Timiș, constatate de Curtea de Conturi. Printre sumele imputate, Curtea de Conturi a stabilit și un prejudiciu de aproape 400 mii lei la Muzeul Național al Banatului, aflat în subordinea CJT

Camera de Conturi, mai cunoscută publicului larg sub denumirea de Curtea de Conturi, a efectuat în anul 2021 o serie de verificări privind activitatea Consiliul Județean Timiș condus de șeful PNL Timiș, Alin Nica.

În urma controlului inspectorii au constat abateri financiare de aproape 25 de milioane de lei, din care 23.672.000 de lei la Consiliul Județean, 837.000 la Liceul Iris, subordonat CJ Timiș, dar și un prejudiciu de 379.000 de mii de lei la Muzeul Național al Banatului.

Cât privește prejudiciului de 379.000 de mii de lei la Muzeul Național al Banatului inspectorii de la Camera de Conturi arată că “în urma verificărilor efectuate asupra modului de derulare a acțiunilor culturale cuprinse de către conducerea muzeului în programele minimale aferente anului 2020, echipa de audit a constatat faptul că operațiunile de lichidare, ordonanțare și plată care au comportat cheltuieli cu transportul, cazarea și masa participanților, onorariile artiștilor, închiriere scenă sau echipamente de sonorizare și lumini, publicitate etc, au fost efectuate atât în anul 2020 cât și în anul 2019 fără a avea la bază documente justificative, care să cuprindă detaliile necesare decontării unei astfel de prestații/serviciu și de asemenea care să confirme dimensiunea/cuantumul/ realitatea/ exactitatea prestării serviciilor contractate“.

Mai mult, raportul Camerei de Conturi vorbește despre efectuarea de plăți fără existența documentelor justificative “Au fost operate în evidența contabilă situațiile identificate de către auditori, cu privire la „Neconstituirea garanției de bună execuție în cuantumul legal / neînregistrarea în contabilitate – valoarea garanțiilor de bună execuție a contractelor de achiziție publică”.

Efectuarea de plăți fără existența documentelor justificative, prin Programul minimal al evenimentelor culturale organizate în anul 2019 și 2020.

La Nota de conciliere au fost prezentate răspunsurile la notele de relații solicitate de către auditori.

În urma analizării răspunsurilor primite la notele de relații înaintate (respectiv a documentelor justificative înaintate), valoarea abaterii constatate a fost estimată de către auditori la suma totală de 379 mii lei, din care 310 mii lei aferentă anului 2019 și 69 mii lei aferentă anului 2020“, arată documentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Facultatea de Inginerie Alimentară promovează economia circulară și reducerea risipei alimentare

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I" din Timișoara a organizat un eveniment dedicat promovării economiei circulare și...

Restricții de circulație în vederea realizării unor lucrări de reabilitare

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea sau, după caz, restricționarea traficului rutier în cateva zone din oraș, în vederea...

Citește și :