4.1 C
Timișoara
miercuri 6 noiembrie 2024

A treia ediție a Salonului Rovinhud sprijină timișorenii cu dizabilități-VIDEO

Vineri, 11 noiembrie, începe a treia ediție a Salonului de vinuri Rovinhud, care va avea loc în până în data de 13 noiembrie la Hotel Timișoara.

Un grup de iubitori de vin, amatori și voluntari, împreună cu tinerii cu dizabilități ai Asociației ”Ceva de spus”, au reușit să creeze un salon de vin. Salonul a devenit un talon al calității în rândul evenimentelor de profil din România. Evenimentul se diferențiază, prin faptul că participă cele mai bune crame din România, strict selecționate de organizatori, iar masterclass-urile sunt susținute de experți în vin de talie mondială din Europa și SUA.

”Este incredibil ce energie și putere poate avea combinația de trei factori: voluntariatul, cauza socială autentică și accentul pe calitate. Atunci când evenimentul nostru apare în reviste de prestigiu, la nivel internațional, suntem liniștiți că suntem pe drumul cel bun. Vă invităm să degustați 300 de vinuri românești și străine, să descoperiți abilitățile persoanelor cu dizabilități, și să deveniți parteneri și susținători, ai unui eveniment unic. Întreg profitul acestui eveniment va fi redirecționat Asociației ”Ceva e spus”, declară Zoltan Szoverdfi-Sze, coordonatorul proiectului.

Asociația ”Ceva de spus” este formată din autoreprezentanți, care vor să își facă vocea auzită și luptă pentru drepturile lor. Scopul ONG-ului este de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități. Membri săi își doresc să fie tratați cu respect, să trăiască în comunitate, într-un mediu accesibil lor și să fie ascultați.

”Am ajuns în această asociație din nevoia de a cunoaște și alte persoane cu dizabilități și totodată de a îmbunătăți viața mea și a celor cu dizabilități. În momentul de față am o problemă de vedere, însă nu am fost tot timpul așa. Doar când m-am lovit de această problemă, am realizat cu adevărat ce înseamnă să ai un mediu accesibil. În urmă cu 7 ani am început să am probleme cu vederea. Am dezlipire de retină și alte probleme. Acum mai pot vedea doar în proporție de 0,04%. Cu toate problemele am reușit însă să termin Facultatea de Kinetoterapie, în cadrul Universitații de Medicină și Farmacie din Timișoara. A fost destul de greu, deoarece nu am avut foarte mare sprijin din partea societății. De multe ori înregistram cursurile cu un reportofon, ascuns sub bancă. Nu aveam voie să înregistrez, pe motivul că pot face publice cursurile. Nu am crezut că voi termina facultatea, dar cu ajutorul colegilor și a cadrelor didactice, până la urmă, am reușit. Totuși aș fi aut nevoie de mai multe facilități”, declară Simona Maria Smultean, copreședinte al Asociației ”Ceva de spus”.

În cadrul salonului de vin, prețul unui bilet este de 70 de lei pe zi și include un pahar de vin pentru degustare din cristal. Prețul masterclassurilor se achită separat față de prețul biletului de acces la Salon. Sâmbătă și duminică salonul își va deschide porțile tuturor vizitatorilor între orele 11.00-20.00.

Pentru mai multe detalii accesați: www.salonul.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cultura ca punte: de la reconstrucție la colaborare internațională

Fundația Culturală ARTMEDIA și Asociația FAINA UA au organizat masa rotundă cu tema: Cultura ca punte: de la reconstrucție la colaborare...

Se anunță concedieri în Consiliul Județean Timiș. Cine va pleca?

Alfred Simonis, noul președinte al Consiliului Județean Timiș a menționat faptul că organigrama instituției este una „stufoasă”. „Momentan nu am o analiză clară cu privire...

Citește și :