Doru Stănculescu, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de folk din România și unul dintre membrii fondatori ai cenaclului Flacăra, a murit luni dimineață, acasă, în București.
Anunțul a fost făcut astăzi, 23 august, de folkistul Eugen Avram, printr-un mesaj pe Facebook, și confirmată pentru Libertatea de familia artistului.
„Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stanculescu Doru-Emil a plecat azi dimineață să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian şi alții. Primeşte-l Doamne şi veghează-i veşnica odihnă.
O pierdere uriaşă!”, a scris Eugen Avram pe Facebook.
Vestea a fost confirmată pentru Libertatea de fiul artistului. „A plecat dintre noi Prezidente” Mai mulți folkiști din România au reacționat la tragica veste. „A plecat dintre noi Doru Stănculescu (Prezidente), (71 ani).
Dumnezeu să-l odihnească și să-i lumineze calea. Condoleanțe familiei”, a scris Nicu Alifantis, pe Facebook. „N-a ști nimeni că m-am dus,Numai m-or vedea că nu-s…Dumnezeu să-l ierte pe „El Presidente” al folkului românesc!”, a scris folkistul Walter Ghicolescu. „Mi-e imposibil să procesez….”, a scris și artista Maria Gheorghiu.
Era de profesie arhitect Doru Stănculescu avea 71 de ani și era de profesie arhitect.
El a debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga. A realizat muzica pentru filmul Porțile albastre ale orașului (1974, regia Mircea Mureșan).
Primul material discografic al artistului este un disc single editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord.
A apărut la Televiziunea Română cu melodii ca „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai…”, „Ecou de romanță”, „Fără petale”.
A fost membru fondator al Cenaclului Flacăra condus de poetul Adrian Păunescu, unde a participat până la desființarea acestuia.
Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/doru-stanculescu-a-murit-3703099