1.2 C
Timișoara
miercuri 27 noiembrie 2024

A început războiul energiei electrice! Timișoara e pe listă…

„Tip soluţie: Respinge cererea
Soluţia pe scurt: Respinge că neîntemeiate excepţiile tardivităţii şi inadmisibilităţii. Respinge excepţia de nelegalitate a licenţelor operatorilor concesionări că inadmisibilă. Respinge acţiunea că neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie accesorie în favoarea pârâţilor. Obligă reclamantele la plata către pârâtă E. Distribuţie Transilvania Nord a sumei de 35.000 lei, cheltuieli de judecată, cu aplicarea prevederilor art. 451 alin. 2 C.p.c. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de exercitare a caii de atac se depune la Curtea de Apel Bucureşti”.

Această este soluţia dată de Curtea de Apel Bucureşti în procesul prin care două firme din grupul RCS&RDS au dat în judecată mai multe instituţii ale statului, inclusiv Guvernul, pentru că i s-a refuzat dreptul de a crea o reţea paralelă de distribuţie a energiei electrice. Decizia instanţei a fost luată la dată de 19 aprilie. Procesul a fost intentat în primăvară anului 2016, scrie economica.net.

Cele două firme deţinute de RCS&RDS au cerut, în contencios administrativ, anularea Ordinului ANRE nr. 73/2014 privind aprobarea condiţiilor generale asociate licenţelor pentru prestarea serviciului de distribuţie a energiei electrice.

Ordinul ANRE contestat de RCS&RDS prevede că firmele care au contracte de concesiune a serviciului de distribuţie a energiei în diferite regiuni ale ţării, cum ar fi sucursalele Enel şi Electrică, au dreptul să refuze că alte companii să presteze în respectivele regiuni servicii de distribuţie a energiei electrice prin reţele de distribuţie proprii, invocând dreptul exclusiv de a presta respectivul serviciu în acele regiuni, dobândit prin contractele de concesiune.
Grupul telecom a dat în judecată statul după ce ANRE a refuzat să îi elibereze licenţele de distribuţie, motivând că nu îndeplineşte condiţiile legale.

RCS&RDS, care s-a extins agresiv pe segmental de furnizare a energiei electrice a anunţat încă din 2015 că are în plan implementarea a două distribuţii de energie electrică, în Oradea şi Timişoara. Compania a spus că poate veni cu tarife de distribuţie mai mici cu până la 35% faţă de distribuitorii tradiţionali, ceea ce ar conduce la facturi mai mici pentru clienţii finali.

Sursa: economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Echipa Bolojan pentru PNL în alegerile parlamentare din 1 decembrie

Partidul Național Liberal are o nouă echipă la vârf. Alături de mine, Ilie Bolojan, se află primarul Clujului, Emil Boc, președintele Consiliului Județean Brașov,...

Istoria nu se va repeta la 35 de ani!

A început delirul media! De ce? Abonamentul marilor trusturi de presă la banii publici se va încheia! Ceea ce se întâmplă zilele acestea, atacul vehement...

Noi proiecte derulate de CCIAT

Citește și :