Conflictul ce nu pare să aibă un final previzibil prea curând dintre sindicaliștii muzicieni și conducerea Filarmonicii Banatul intră în următoarea săptămână. De azi a apărut un document cu toate nemulțumirile ce îngrijorează greviștii. Pentru a fi cunoscute și de locuitorii orașului ce nu au contact direct cu acele probleme ele sunt prezentate aici. Documentul chiar are titlul sugestiv de:
”NEMULȚUMIRI
Tratament discriminatoriu. Muzicienii de „casa”, sunt trimiși să cânte în condiții civilizate, săli decente, străinătate, pe când ceilalți, fac concerte în aer liber la 12 sau 35 de grade. Colaborările, pentru uni pot fi doar la instituții de stat, iar alți nu au nici o restricție. ( Orchestrele cele mai mari in lume fiind private ). Soliștii nu semnează condica, pe când noi suntem obligați să semnăm zilnic chiar daca nu suntem distribuiți in concert, și nu avem nici săli de studiu.
Ofensa la pudoare și injurii. Adresările cu conotații sexuale, sau expresii că „ sunteți la pixul meu”, directorul le consideră glumite.
Contracte cu firme private, O.N.G.- urî, sau alte asociații, la care acesta e președinte sau membru, pe bani foarte mulți, pentru care noi suntem obligați să cântăm gratis, abuziv, nerespectându-se legea dreptului de autor.
Sancțiuni disciplinare care se dau contra oricui, ia poziție împotriva lui.
Achiziții discreționare și nemotivate. Deși se discută în consiliul de administrație prioritățile instituției, banul public este cheltuit la discernământul unilateral al directorului.
Folosirea abuzivă a bazei materiale și umane. Aceasta se face pentru proiecte in care nici Consiliul Local al Timișoarei și nici Filarmonica „Banatul”, nu sunt parte, de parcă ar fi proprietatea privată a directorului.
Lipsa unor nume mari pe scena filarmonicii noastre. Se laudă în presa cu concert maeștri sau instrumentiști care vin de la orchestre importante, însă lipsesc soliști importanți și de renume mondial in concertele filarmonicii nu doar mici recitaluri.
Diminuarea calității concertelor, pe de o parte din cauza programelor prost alese de către direcțiune, iar pe de alta reducerea efectivului de artiști, care prefera sa migreze la alte instituții din oraș sau din țară.
Întârzie C.C.M. pentru a putea să continue să organizeze activități, care trezesc cel puțin suspiciuni și pe care sindicatul vrea sa le scoată la lumină.”, au transmis membrii sindicatului Filarmonica.