După Steaua, și Universitatea Craiova a pierdut dreptul de a-și purta propriul nume. (De ce considerăm noi asta, pe larg, în revista tipărită ”Banatul Azi”). Beneficiare, CSA Steaua, respectiv CSU Craiova.
Remember. La începutul anilor ’90, în febra postrevoluționară creată pentru a ne rupe de trecutul comunist, s-a dat o lege. O lege care obliga cluburile de fotbal aparținând de ministere și universități să se desprindă de acestea și să se organizeze ca societăți de sine stătătoare. O lege a statului român!
Astfel, rând pe rând, Politehnica Timișoara, Universitatea Craiova, Politehnica Iași, Sportul Studențesc, Steaua, Dinamo, Rapid, obligate de noua lege, au ieșit de sub tutela ministerelor și universităților.
Apoi au devenit, conform legilor capitalismului, cluburi private. Seracin și Zambon (ce oroare!) la Poli, George Constantin Păunescu, Ilinca, Dinel Staicu și Mititelu la Craiova, Șiman la Sportul, Valentin Păunescu și Gigi Becali la Steaua, Badea și Negoiță la Dinamo, Copos și Moraru la Rapid. Aceștia au fost, în mare, numele celor care au patronat cluburile respective.
După mult timp, vreo 20 de ani sau chiar mai bine, instanța hotărăște că legea de-atunci nu a fost bună. Pentru că, de fapt, deciziile instanței în cazurile Steaua și Universitatea Craiova asta fac. Sunt anulate, printr-o simplă decizie judecătorească, două decenii de evoluție sportivă.
Pe modelul CSA Steaua și CSU Craiova, ASU Politehnica poate solicita în instanță palmaresul polist. (Care, am mai scris-o, nimeni nu știe unde se află de fapt. La ACS Poli nu e, că altfel s-ar numi, simplu, Politehnica. La ASU Poli iar nu e. O fi încă în celula lui Marian Iancu?). Pentru că ASU Politehnica reprezintă chiar instituția care a înființat-o pe Poli, în 1921. Universitatea politehnica din Timișoara.
La fel cum au făcut Ministerul Apărării Naționale, respectiv Universitatea din Craiova.